Följ vår...

Kategori Rykten

Rykte: 3DS släpps i Japan 11 november, till Europa i mars

Nintendo 3DS

Den tyska dagstidningen Bild hävdar att de vet vad Nintendo kommer att avslöja för releasedatum för Nintendo 3DS på deras presskonferens i veckan.

Enligt tidningen kommer Nintendo 3DS att släppas i Japan den 11 november, och nå Europa i mars 2011 till ett pris under 200 euro (1 800 kronor). Mario Kart 3D, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D och Professor Layton and the Mask of Miracle omnämns som lanseringstitlar för det europeiska släppet.

Nintendo har tidigare sagt att konsolen kommer att ha släppts i samtliga regioner innan det nuvarande finansårets slut, vilket översätts till slutet av mars 2011. Även om Bild inte nämner något om det nordamerikanska släppet bör alltså det ske samtidigt som det europeiska.

Exakta datum kan komma den här onsdagen, då Nintendo Japan håller en presskonferens för systemet. Enligt Nintendo UK kommer presskonferensen att beröra “launch timings, price and shipment details.” Återkom på onsdag för information om vad som avslöjades.

Rykte: Level-5 utvecklar nästa Ace Attorney

Jiro Ishii, nyanställd speldesigner hos japanska Level-5, har hävdat på sitt Twitter-konto att Professor Layton-studion kommer att utveckla nästa titel i Ace Attorney-serien tillsammans med Capcom.

“Huh? Oh, Gyakuten XX. I’m making it, with Mr. Takumi!”

”Gyakuten” är det japanska namnet på Ace Attorney-serien. Jag antar att han med ”Mr. Takumi” syftar på Shu Takumi, en av Capcoms mest framstående producenter och mannen bakom Ace Attorney-serien och kommande DS-titeln Ghost Trick: Phantom Detective.

Det är möjligt att Jiro Ishiis Twitter-meddelande har feltolkats, men med tanke på att Capcom-chefen Keiji Inafune nyligen sade att de har ett par samarbeten på gång med Level-5 verkar det här scenariot inte helt otroligt.

Rykte: 3DS har backgrundsbelysta knappar

Bilden ovan kommer från Electronic Arts demonstration av Nintendo 3DS-titeln My Garden på Tokyo Game Show förra veckan, och verkar avslöja att Nintendos nästa bärbara konsol kommer att ha bakgrundsbelysta knappar.

Det är inte direkt någon världsomvälvande nyhet, men ändå en trevlig överraskning. Nintendo 3DS förväntas nå västerländska butiker i mars nästa år.

Rykte: Här är hårdvaran i Nintendo 3DS

Nintendo 3DS

IGN har tydligen fått tag på information om vad Nintendo 3DS, Nintendos kommande bärbara konsol, innehåller för hårdvara. Nintendo har inte bekräftat uppgifterna, så ha ett saltkar nära till hands. Innehållsförteckningen följer:

Två 266MHz ARM11-processorer, en 133MHz GPU, 4MB dedikerat VRAM, 64MB RAM och 1.5GB inbyggt flashutrymme samt plats för SD-minneskort.

Varianter av ARM11-processorerna har tidigare använts i Apples tidiga iPhone-modeller samt vissa Android-telefoner. Förhoppningsvis väljer Nintendo att kommentera uppgifterna inom kort.

My Garden-datum pekar på 3DS-release 2011

Nintendo 3DS

Igår utannonserade Electronic Arts My Garden, en trädgårdssimulator som enligt företaget kommer att vara en av releasetitlarna för Nintendo 3DS. My Garden och Nintendo 3DS kommer alltså att släppas samtidigt.

Pressmeddelandet i vilket spelet avslöjades gav inga ledtrådar om när det kommer att ske, men på dess informationssida på Electronic Arts sajt råkade företaget avslöja att det kommer att släppas ”Spring 2011”. Sedan dess har dock informationssidan redigerats, och ”Spring 2011” har ersatts med ”TBD” (To Be Determined).

Det här ger ytterligare vikt åt spekulationerna om att Nintendo 3DS kommer att släppas här i västvärlden i mars 2011. Huruvida de stämmer får vi veta på ett Nintendo-event i veckan, där företaget slutligen kommer att avslöja konsolens releasedatum.

Rykte: Nintendo 3DS släpps i november

Nintendo 3DS

Enligt Andriasang har en före-detta anställd hos tillbehörstillverkaren Factory Keys avslöjat att Nintendo 3DS kommer att släppas den 20 november i Japan. I ett Twitter-inlägg skrev mannen att de elva 3DS-tillbehör han har designat ska släppas den 20 november, vilket, enligt inlägget, är samtidigt som konsolen.

Nintendo har dock inte tillkännagivit något releasedatum för konsolen ännu; det kommer att ske på en speciell presskonferens i Tokyo den 29 september. Sedan inlägget publicerades har mannens Twitter-konto raderats.

Det enda vi vet med säkerhet är att Nintendo 3DS kommer att släppas i samtliga regioner senast mars 2011. En japansk release i slutet av november låter inte osannolikt, men fram tills den 29 september förblir det ett rykte.

Rykte: BioWare jobbar på bärbar titel

BioWare

Enligt LinkedIn-profilen för en av BioWares Quality Assurance-chefer jobbar företaget på ett ”Unannounced Handheld Game”. Profilen tillhör Mitchell Fujino, som tydligen ansvarar för QA-arbetet på titeln. Han har tidigare haft samma position på BioWares Sonic Chonicles: The Dark Brotherhood-team; DS-titeln från 2008.

Så, vad kan det vara för något? En av BioWares grundare, Greg Zeschuk, har sagt att han blev ”blown away” när han först fick se Nintendo 3DS, och att BioWare skulle kunna komma att utveckla titlar till konsolen i framtiden – förbehållet att dess onlinestöd är tillräckligt omfattande. Ett bärbart Dragon Age är dock inte aktuellt. Det ryktet tog Zeschuk död på i mitten av juli.

Med tanke på att BioWare har talat sig varma för iPhone och iPad finns det också en möjlighet att det ej utannonserade bärbara spelet kommer att släppas till Apples ”konsoler”. I samband med att Mass Effect 2 nådde butikerna tidigt 2010 släppte BioWare ett mindre bihang till iPhone. Det är möjligt att det här är något liknande, men för Dragon Age 2, som släpps i mars nästa år.

Kingdom Hearts 3DS-trailer på Tokyo Game Show?

Tetsuya Nomura, mannen bakom Square Enix Kingdom Hearts-serie, har publicerat ett Twitter-meddelande som skulle kunna antyda att de kommer att visa upp första trailern för det kommande Kingdom Hearts-spelet till Nintendo 3DS.

“Weather sure is nice. Good morning! Last night I talked with Taba-chan about various things. 3rd Birthday of course as well as about Agito. The staff that played Re:Coded are excited and the anticipation for 3rd Birthday is growing too. It seems the trailer for the other title occuring with Re:Coded is catching a lot of attention.”

Det är inte helt klart vad Nomura menar med ”the other title occuring with Re:Coded”, det kommande Kingdom Hearts-spelet till DS, men det är möjligt att han pratar om Kingdom Hearts 3DS. Tokyo Game Show rullar igång den 16 september.

Rykte: Nintendo 3DS till Europa i mars

Nintendo 3DS

Källor som VG247 har varit i kontakt med har uppgett att Nintendo har sagt till brittiska spelutgivare att Nintendo 3DS kommer att släppas i Storbritannien i mars nästa år. Nintendo anordnar tydligen möten runt om i landet för att träffa spelutgivare och dela med sig av information om systemet.

När sajten kontaktade Nintendo UK för en kommentar fick de följande svar:

“That’s rumour and speculation as we’ve not announced any date for 3DS.”

I slutet av juni sade ett antal brittiska återförsäljare att de trodde att 3DS kommer att släppas i början av 2011. Nintendos officiella ställning i frågan är att konsolen kommer att släppas i samtliga regioner före mars 2011.

Rykte: NBA Jam är inte längre Wii-exklusivt

USK, organisationen ansvarig för åldersmärkningar i Tyskland, har publicerat informationssidor för Xbox 360- och PlayStation 3-versioner av NBA Jam. Baskettiteln har länge förväntats vara Wii-exklusiv, men det verkar som att så inte kommer att vara fallet. Det skulle inte vara första gången USK råkar avslöja något dylikt.

Under Nintendos presskonferens på E3-mässan i juni sade Reggie Fils-Aime att NBA Jam Wii är en ”exklusiv version”. Det tolkades då som att hela titeln var exklusiv till Wii, men det är inte omöjligt att han menar att Nintendo Wii-versionen helt enkelt kommer att ha funktioner som de andra versionerna saknar. Förhoppningsvis får vi klarhet i detta inom kort.

Copyright © Anders NorénKontakta mig