Följ vår...

Kategori Recensioner

Recension: Iron Man 2 (DS)

Iron Man

Ännu en superhjältefilm, ännu ett filmbaserat spel. Samtidigt som Iron Man 2 gör premiär på biografer runt om i Sverige skeppar SEGA spel baserade på filmen till spelbutikerna. Med tanke på att föregångaren sågades universellt tog jag mig an Nintendo DS-versionen av Iron Man 2 med låga förväntningar, och spelet lyckas inte överraska. Iron Man 2 DS har ett par intressanta idéer, men ett illa genomtänkt kontrollsystem och en plågsamt hög svårighetsgrad knuffar det farligt nära ospelbarhetens gräns.

+ Fortsätt läsa

Recension: WarioWare: Do It Yourself (DS)

WarioWare: Do It Yourself

Efter att ha utvecklat sex spel i Nintendos minispelserie WarioWare har Intelligent Systems fått slut på idéer. I seriens senaste del lämnar de därför över manteln till oss spelare, och låter oss utveckla minispelen i WarioWare: Do It Yourself. Tack vare väl realiserade verktyg som introduceras genom lättförståeliga guider går det både snabbt och enkelt att skapa kreativa minispel, men de dåliga möjligheterna att dela de minispelen med andra spelare är en onödig brist som håller spelet tillbaka. Trots det: om du är en kreativ person med ett Nintendo DS och ett intresse för speldesign är WarioWare: Do It Yourself ett självklart köp.

+ Fortsätt läsa

Recension: Infinite Space (DS)

Namnet ”Infinite Space” – oändlig rymd – kan vid första anblicken verka vara ännu en nonsenstitel på ett kufiskt japanskt rollspel, men den här gången lyckas den faktiskt berätta precis vad spelet innehåller. Platinum Games Nintendo DS-rymdrollspel Infinite Space är långt, komplext och mycket, mycket obarmhärtigt. Den höga tröskeln kommer att skrämma bort många, men om man uthärdar de första förvirrade timmarna kommer man lära sig att uppskatta den här rymdoperans utmanande gameplay, imponerande grafik och intressanta handling.

+ Fortsätt läsa

Recension: Sonic & SEGA All-Stars Racing (DS)

Sedan Super Mario Kart släpptes till Super Nintendo 1992 har ”Go-kart-racing med kända karaktärer från ett spelföretag” nästan utvecklats till en egen genre, och trots tappra försök från många håll har Nintendos Mario Kart-serie behållit statusen som den genrens härskare. Först idag, 18 år efter att Super Mario Kart släpptes, lyckas konkurrenterna utveckla något som gör att Nintendos förstaplats plötsligt inte känns lika självklar längre. Med smart bandesign och ett brett utbud av funktioner är Sonic & SEGA All-Stars Racing den bästa go-kart-titeln till Nintendo DS sedan Mario Kart DS.

+ Fortsätt läsa

Recension: Resident Evil: The Darkside Chronicles (Wii)

Railshooter-genrens renässans är här. Att sikta och skjuta på en skärm med en pistolliknande handkontroll har inte varit så här hett sedan nittiotalet, och vi har endast Nintendo Wii att skylla. Och Capcom, naturligtvis. Capcom gick i bräschen för railshooter-genren när den var som hetast, och när dess aktier nu plötsligt har börjat stiga igen tvekar inte Capcom att ta tillvara på tillfället. Resident Evil: The Darkside Chronicles är deras senaste satsning. Lyckas den här Nintendo Wii-titeln uppdatera genren och införa den i det tjugonde århundradet, eller börjar det bli dags att överväga tvångspensionering?

+ Fortsätt läsa

Recension: Planet 51: The Game (DS)

Oavsett vad man förväntar sig av Planet 51: The Game efter att ha tittat på dess omslag med en utomjording och en astronaut som kör bil är det här inte en billig Mario Kart DS-kopia. Utvecklaren Firebrand Games har valt den ambitiösa vägen genom att utveckla en öppen racingtitel som låter dig upptäcka staden från bioaktuella Planet 51 och bekanta dig med dess platser och karaktärer. Dessvärre är genomförandet långt ifrån lika imponerande som ambitionerna.

+ Fortsätt läsa

Recension: New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii må inte vara världens snyggaste titel på ett spel, men den berättar åtminstone vad man behöver veta om Nintendos stora jultitel. Det är nytt, det är Super Mario Bros. och det släpps till Nintendo Wii. Nostalgikern i mig vill säga att det är allt du behöver veta för att bege dig till butiken, men det hade varit ganska ansvarslöst av mig. New Super Mario Bros. Wii plockar upp bollen från Nintendo DS-titeln New Super Mario Bros. från 2006, med allt vad det innebär med insamlande av stora guldmynt och nya kostymer. Den största nyheten i New Super Mario Bros. Wii är dock att fyra spelare kan ta sig an spelets banor samtidigt. Galet är bara förnamnet.

+ Fortsätt läsa

Recension: Grand Theft Auto: Chinatown Wars (DS)

När Nintendo tillkännagav Grand Theft Auto: Chinatown Wars till Nintendo DS förra året visste medlemmar av spelpressen inte riktigt vad de skulle tro. Nintendo DS kritiserades ofta för bristen på spel riktade till hardcore-publiken, men å andra sidan hade inte någon utvecklare lyckats göra ett spel i stil med dem i Grand Theft Auto-serien på konsolen. Tvivlare trodde att resultatet skulle bli ett nedbantat hafsjobb, utan den känsla för den kombination av tät stämning och underhållande gameplay som har präglat serien. Efter åtskilliga timmar med Chinatown Wars kan jag konstatera att inget kunde ha varit längre från sanningen. Den senaste titeln i GTA-serien är inte bara en stark kandidat till årets Nintendo DS-spel, utan också ett av de bästa Grand Theft Auto-spelen någonsin.

+ Fortsätt läsa

Recension: Okami (Wii)

Nästan två år har passerat sedan Clover Studios svansång Okami släpptes till PlayStation 2. Hideki Kamayas actionäventyr hyllades för dess intressanta handling, den unika designen och spelets innovativa spelmekaniker, men trots att Okami höjdes till skyarna av kritiker översattes de höga betygen aldrig till höga försäljningssiffror. Tillsammans med God of War: Chains of Olympus-utvecklarna Ready at Dawn har Capcom laddat om och gör ett nytt försök – på Nintendo Wii. Och magin har inte gått förlorad.

+ Fortsätt läsa

Copyright © Anders NorénKontakta mig