Följ vår...

Kategori Övrigt

Little King’s Story-utvecklaren Cing går i konkurs

Little King's Story – Kungen sitter på sin tron

Enligt Data Max (översatt av NeoGAF) har det japanska spelföretaget Cing gått i konkurs. Det var känt främst för att ha utvecklat den väl mottagna Nintendo Wii-titeln Little King’s Story och den lika prisade Nintendo DS-titeln Hotel Dusk. Anledningen till konkursen är att företaget har 256 miljoner yen i skulder – motsvarande drygt 20 miljoner kronor.

Studions sista titel blir Hotel Dusk-uppföljaren Last Window till Nintendo DS. Titeln saknar ännu europeiskt releasedatum.

Musiker släpper orkestrerad version av soundtracket från The Legend of Zelda: Ocarina of Time

2003 lekte en 14-årig pojke med tanken att spela in hela soundtracket från Nintendo 64-klassikern The Legend of Zelda: The Ocarina of Time med en riktig orkester. Sex år har passerat, pojken har blivit en man, och drömmen har blivit verklighet. Nu presenterar han, tillsammans med en stor grupp av musikintresserade Zelda-fans, den färdiga produkten: hela soundtracket (82 låtar!) från The Legend of Zelda: Ocarina of Time, inspelat med riktiga instrument.

Projektet, som heter Zelda Reorchestrated, låter dig ta del av samtliga låtar utan att kräva ett öre tillbaka. Du laddar ner dem via deras hemsida. Den verkar vara en aning överbelastad för stunden, men jag kan intyga att det är värt all eventuell väntan. Temat från Gerudo Valley har aldrig låtit så fantastiskt.

Mer eller mindre spelbar Nintendo 64-emulator släpps till iPhone

ZodTDD, emulatorexperten för mobila plattformar, har precis presenterat sitt senaste projekt – en mer eller mindre spelbar Nintendo 64-emulator för iPhone-telefoner modifierade för att köra inofficiell kod; också känt som ”jailbreaking”. ”Mer eller mindre spelbar” betyder i det här fallet ”oerhört långsam”. Som du kan se i filmen i slutet av inlägget rullar emulatorn på i bara en eller ett par bildskärmsuppdateringar i sekunden.

Om du fortfarande är intresserad behöver du dock inte lägga ut mycket för att ta emulatorn på en provtur, då den har en överkomlig prislapp på 2,5 dollar – strax under 20 kronor. Du kan köpa den här. Den har dessutom BlueTooth-support, vilket låter dig spela spelen med WiiMoten. Filmbevis nedan.

Copyright © Anders NorénKontakta mig