Följ vår...

Kategori QuakeCon 2010

Fler Wii/DS-titlar inte aktuellt för id Software

ZeniMax Medias och id Softwares spelmässa QuakeCon 2010 pågår just nu för fullt i Dallas, Texas, och igår kväll äntrade som vanligt det senare företagets spelutvecklingsguru John Carmack scenen för att berätta om företagens planer för framtiden och svara på frågor från åskådarna. En av dem undrade vad id Software har för planer för Nintendos konsoler. Inga alls, visade det sig.

Carmack förklarade att det är tekniskt möjligt att konvertera iPhone-versionen av Rage – som tillkännagavs igår – till Wii, men andra företag har försökt och misslyckats med att sälja förstapersonsskjutare till konsolen, och id Software vill enligt Carmack inte följa deras exempel.

Möjligheten att företaget släpper ett spel till Nintendo DS är inte mycket större. id Softwares enda titel till Nintendos bärbara, Orcs and Elves, släpptes 2007, och trots att spelet blev positivt mottaget av pressen tror Carmack att Electronic Arts, spelets utgivare, förlorade pengar på projektet. Han sade också att id Software har för lite ”fokus” för att jobba med en bärbar konsol igen.

Copyright © Anders NorénKontakta mig