Följ vår...

Kategori PAX 2010

Därför släpps inte Mega Man Universe till Wii

Mega Man Universe

För ett par veckor sedan avtäckte Capcom Mega Man Universe, en ny, nedladdningsbar sidoscrollare med företagets populära blåa cyborg i huvudrollen. Till skillnad från Mega Man 9 och Mega Man 10 kommer Mega Man Universe dock inte att släppas till WiiWare, men det beror tydligen inte på brist på intresse från Capcoms sida.

På Penny Arcade Expo-mässan i Seattle förra veckan förklarade en representant från företaget att de var väldigt intresserade av att göra en WiiWare-version av Mega Man Universe. Spelets storlek gjorde det dock omöjligt att släppa det till Nintendos nedladdningstjänst, då Nintendo har bestämt en gräns för hur stora WiiWare-spel får vara.

Gameplay-film: Fluidity (WiiWare)

WiiWare-titeln Bit.Trip Fate avtäckt på PAX

Bit.Trip Fate

På Penny Arcade Expo-mässan i Seattle tidigare idag avtäckte Gaijin Games WiiWare-titeln Bit.Trip Fate, det femte spelet i utvecklarens populära Bit.Trip-serie. Det här är den Nintendo-titel som Destructoid teasade tidigare den här veckan.

Enligt Destructoid är Bit.Trip Fate ”the most visually stunning, emotionally evocative, and action-packed game in the series”, och att döma av den trailer och de bilder som Gaijin Games har släppt kan det mycket väl visa sig stämma. Bit.Trip Fate släpps senare i höst.

Bilder: Bit.Trip Fate (WiiWare)

Trailer: Bit.Trip Fate (WiiWare)

YouTube Preview Image

Nintendo avtäcker WiiWare-titeln Fluidity

Fluidity

Under Penny-Arcade Expo-mässan i San Diego tidigare idag avtäckte Nintendo i all tysthet Fluidity; en pussel-plattformare som utmanar spelaren att manövrera vatten genom farofyllda banor.

WiiWare-titeln har utvecklats internt hos Nintendo, och innehåller en fysikmotor som någorlunda realistiskt återskapar de fysiska egenskaperna hos rinnande vatten. I den trailer och de bilder som Nintendo släppte tidigare idag kan man se hur spelaren styr vattnet genom rör, över plattformar och på vinterbanor där vattnet förvandlas till is.

I och med att det här är det första vi hör om Fluidity vet vi ännu inte när spelet kommer att släppas, eller hur mycket det kommer att kosta. Information om sådant bör dock komma inom kort.

Ny Nintendo-titel avslöjas den 4 september

Den amerikanska spelsajten Destructoid har utlovat att en ny Nintendo-titel kommer att avslöjas under deras diskussionspanel på Penny-Arcade Expo den 4 september.

”We don’t want to say too much, but I can assure you that this bit of news will be a total trip. We will have a critically acclaimed third-party Nintendo developer in the house to show off, for the first time, a brand-new game that is most likely going to be awesome. All their previous stuff has been, after all!”

PAX arrangeras i Seattle den 3-5 september. Mer information om titeln då, alltså.

Copyright © Anders NorénKontakta mig