Följ vår...

Etikett xgen studios

Super Motherload på väg till WiiWare

Super Motherload

Defend Your Castle-utvecklarna XGen Studios har nu officiellt tillkännagivit att Super Motherload är på väg till WiiWare. Super Motherload är en uppföljare till Flash-spelet Motherload, och bygger som föregångaren på att spelaren gräver tunnlar i marken i jakt på värdefulla mineraler och skatter.

Super Motherload erbjuder dock även nyheter som kooperativt spel för upp till fyra spelare, upplåsbara grävmaskiner, nya platser att besöka, nya mineraler att gräva efter och nya uppgraderingar att spendera dem på.

“We’re pleased to announce that the next title in the Motherload series, which has already garnered in excess of 50 Million plays online, will be multiplayer co-op digging adventure Super Motherload.

Fans already familiar with classic Motherload should be pleasantly surprised with the addition of many new features alongside gameplay which holds true to the series’ originator” sade Skye Boyes, XGens grundare.

Super Motherload förväntas släppas till WiiWare i slutet av 2010. Fler bilder och en och annan trailer bör komma inom kort.

Machinarium och Super Motherload till WiiWare

Machinarium

XGen Studios, utvecklaren bakom WiiWare-titeln Defend Your Castle, har tillkännagivit att de har två nya titlar på gång till WiiWare. Eller ja, nya kanske är att ta i – åtminstone den ena har varit äventyrsgenrens stora snackis i över ett år vid det här laget.

XGen Studios teamar alltså upp med Amanita Design för att konvertera den prisbelönta point-and-click-titeln Machinarium till Nintendo Wii:s nedladdningstjänst. Spelet blev utsett till förra årets bästa indie-titel av flera publikationer, och har dessutom fått priser för grafik- och ljuddesign.

Det andra spelet som är på väg till WiiWare är Super Motherload; uppföljaren till ett populärt flash-spel (som jag aldrig har hört talas om). Det kommer bland annat att innehålla stöd för fyra spelare och drop in-drop out kooperativt spel.

Bägge spelen förväntas släppas ”under de närmaste månaderna”. Mer information inom kort.

Copyright © Anders NorénKontakta mig