Följ vår...

Etikett wii remote plus

Wii Remote Plus släpps den 5 november

Wii Remote Plus

Bergsala har tillkännagivit att Wii Remote Plus, den nya Wii Remote-modellen med tillägget Wii Motion Plus inbyggt, kommer att släppas i hela Europa den 5 november.

Handkontrollen kommer vid lanseringen att finnas tillgänglig i färgerna vit, svart, rosa och blå, och har precis samma storlek som den gamla WiiMoten. Det innebär att de tillbehör som du använde till de gamla handkontrollerna även fungerar med Wii Remote Plus.

Ett paket innehållandes en Wii Remote Plus-kontroll och spelet FlingSmash kommer även att släppas den 19 november. Bergsala beskriver spelet som ”ett flipperspel som kräver tennis-liknande rörelser.” Det har utvecklats av studion Artoon.

Hur mycket Wii Remote Plus och FlingSmash-paketet kommer att kosta är ännu okänt, men då produkterna släpps om bara några veckor kommer det inte att dröja länge innan de får prislappar.

WiiMote Plus släpps i Japan 11 november

Nintendo har tillkännagivit att de kommer att släppa de nya Wii Remote Plus-handkontrollerna den 11 november i Japan.

Handkontrollerna, som har handkontrolltillägget Wii Motion Plus inbyggt, kommer att finnas tillgängliga i färgerna vitt, rött, svart, blått och rosa med en prislapp på 3 800 yen (drygt 300 kronor). Röda nunchuks kommer att släppas samma dag.

Från och med den dagen kommer Wii Remote Plus även att ersätta de gamla och ingå som standard när man köper en ny Wii-basenhet. Vi vet ännu inte när Wii Remote Plus släpps i Sverige.

Wii Remote Plus är nu officiell

För ett par dagar sedan avslöjades Wii Remote Plus, en WiiMote med kontrolltillägget Wii Motion Plus inbyggt, av den amerikanska spelbutikskedjan GameStop. På en presskonferens tidigare idag bekräftade Nintendo att Wii Remote Plus är riktig, och att den är på väg. När – och till vilket pris – vet vi dock inte ännu.

Wii Remote Plus avslöjad av GameStop

Wii Remote Plus

Tidigare idag råkade den amerikanska spelbutikskedjan GameStop avtäcka ett spel vid namn FlingSmash genom deras webbutik, och medan det i sig inte är en omvälvande nyhet avslöjar spelets beskrivning att det medföljer ett tillbehör vid namn ”Wii Remote Plus” i paketet. Whoops. Produkten plockades tidigt bort från GameStops databas, men inte innan en handfull spelsajter hann kopiera informationen.

Att döma av beskrivningen är Wii Remote Plus en vanlig WiiMote-kontroll med tillbehöret Wii Motion Plus inbyggt. Nintendo har vid ett flertal tillfällen diskuterat möjligheten att integrera tillbehöret i handkontrollerna, och en patentansökan hos FCC som avslöjades nyligen tydde på att en sådan produkt kunde vara på väg. Det verkar som att så är fallet.

En talesperson för Nintendo Storbritannien har i samtal med Eurogamer bekräftat att Wii Remote Plus existerar, men att de inte har något att tillkännage just nu. Ett tillkännagivande så gott som något.

FlingSmash skulle ursprungligen släppas i sommar men försenades till november, och att döma av saker och ting är förseningen resultatet av att någon hos Nintendo bestämde sig för att inkludera Wii Remote Plus i paketet. Innan jul ska alltså den nya handkontrollen finnas i butikerna.

Copyright © Anders NorénKontakta mig