Följ vår...

Etikett tournament of legends

Rykte: High Voltage säger upp personal

Ett rykte som dök upp tidigare idag har gjort gällande att High Voltage Software, utvecklaren bakom Wii-titlarna The Conduit och Tournament of Legends, har låtit upp till 20-30 anställda gå. Enligt källor som har varit i kontakt med Joystiq kan ännu fler uppsägningar bli aktuella.

Det är möjligt att uppsägningarna beror på att High Voltage precis börjar bli färdiga med Conduit 2, men det är också möjligt att Tournament of Legends inte blev lika framgångsrikt som företaget hoppades. Förhoppningsvis vet vi inom kort.

Här är Segas lineup för E3 2010

The Conduit 2

Med lite mindre än en vecka kvar till E3 2010, årets största händelse i spelvärlden, har Sega publicerat en lista över ”some of the games” som företaget kommer att visa upp på mässan. Många av dem kommer att släppas till Nintendos konsoler.

  • Vanquish (PS3/360)
  • Conduit 2 (Wii)
  • Sonic Colors (Wii/DS)
  • Shogun 2: Total War (PC)
  • Tournament of Legends (Wii)
  • Phantasy Star Portable 2 (PSP)
  • Sonic the Hedgehog 4: Episode I (PS3/360/Wii/iPhone/iPad)

Att Sega beskriver titlarna i den här listan som ”some of the games” betyder med största sannolikhet att företaget kommer att tillkännage fler titlar under själva mässan. Vi håller ögonen öppna.

Trailer: Tournament of Legends (Wii)

YouTube Preview Image

High Voltage antyder The Conduit 2 på GDC

The Conduit

High Voltage har vid Game Developers Conference i San Francisco antytt att The Conduit 2 kan vara under utveckling.

G4 har rapporterat att utvecklaren, som visade upp Tournament of Legends och The Grinder, hade en affisch i demonstrationsrummet med siffran två i ett typsnitt snarlikt till det som förekommer i The Conduit. När G4 frågade utvecklarna om detta fick de följande svar:

“There’s more to come on that!”

De fick dock inte ta några bilder av affischen, så vi får helt enkelt ta G4:s ord på saken. The Conduit släpptes till Nintendo Wii förra sommaren, men fick ett milt mottagande – bara 150 000 sålda exemplar under första veckan.

High Voltage tillkännager Tournament of Legends

SEGA och High Voltage Software har tillkännagivit att Tournament of Legends kommer att släppas exklusivt till Nintendo Wii i maj.

Tournament of Legends är en 3D-fighter för en eller två spelare, vars karaktärsgalleri och miljöer har inspirerats av mytologi från hela världen. En minotaurus, en gladiator och en valkyria är ett par av de karaktärer som kan kommer att kunna spela som. Spelet hette tidigare Rage of the Gladiator och planerades då att släppas till WiiWare.

Striderna utspelas i arenor där där mytologiska karaktärer beväpnar sig med legendariska vapen och olika magier för att sparka rumpan på andra mytologiska karaktärer. Pressmeddelandet nämner attacker som låter spelaren släppa loss ett gigantiskt lejon, frammana ett regn av pilar och kasta en bunt giftiga ormar på motståndaren.

Tournament of Legends kommer att ha stöd för WiiMoten och Nunchuken samt Wii Classic Controller.

Copyright © Anders NorénKontakta mig