Följ vår...

Etikett the legend of zelda: ocarina of time 3d

Bilder: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)

Rykte: 3DS släpps i Japan 11 november, till Europa i mars

Nintendo 3DS

Den tyska dagstidningen Bild hävdar att de vet vad Nintendo kommer att avslöja för releasedatum för Nintendo 3DS på deras presskonferens i veckan.

Enligt tidningen kommer Nintendo 3DS att släppas i Japan den 11 november, och nå Europa i mars 2011 till ett pris under 200 euro (1 800 kronor). Mario Kart 3D, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D och Professor Layton and the Mask of Miracle omnämns som lanseringstitlar för det europeiska släppet.

Nintendo har tidigare sagt att konsolen kommer att ha släppts i samtliga regioner innan det nuvarande finansårets slut, vilket översätts till slutet av mars 2011. Även om Bild inte nämner något om det nordamerikanska släppet bör alltså det ske samtidigt som det europeiska.

Exakta datum kan komma den här onsdagen, då Nintendo Japan håller en presskonferens för systemet. Enligt Nintendo UK kommer presskonferensen att beröra “launch timings, price and shipment details.” Återkom på onsdag för information om vad som avslöjades.

Film: The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS)

YouTube Preview Image

Miyamoto om Ocarina of Time 3DS

Shigeru Miyamoto har kommenterat tillkännagivandet att de jobbar på en Nintendo 3DS-version av Nintendo 64-klassikern The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Tydligen har han länge haft planer på att göra en remake av titeln.

“Three years ago when we started working on the 3DS screen, I knew I wanted to work on version of Ocarina of Time. I felt that if you were running around in those fields in 3D, you’d really feel like you were there in Hyrule.”

Nintendo 3DS, som avtäcktes på gårdagens presskonferens, har alltså varit under utveckling i runt tre år.

Nintendo bekräftar Ocarina of Time 3DS

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Igår kväll berättade vi att bilder av en Nintendo 3DS-version av Nintendo 64-klassikern The Legend of Zelda: Ocarina of Time hade dykt upp på Nintendos pressida för E3-mässan. Nu har Nintendo of America bekräftat att en remake av titeln är på väg genom ett Twitter-inlägg.

“Zelda fans, one more thing… We’re proud to introduce The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D!”

Du hittar fler bilder av titeln här. Vi håller ögonen öppna efter mer information.

Copyright © Anders NorénKontakta mig