Följ vår...

Etikett the last story

Trailer: The Last Story (Wii)

YouTube Preview Image

The Last Story släpps 27 januari i Japan

The Last Story

På morgonens Nintendo 3DS-presskonferens passade Nintendo på att avslöja att Mistwalkers Wii-rollspel The Last Story kommer att släppas den 27 januari i Japan.

Mer än så sades inte om rollspelet, som avtäcktes tidigare i år. Det har inte fått något datum för den västerländska marknaden ännu, men sommaren 2011 låter troligt.

Du den första trailern från spelet här, och de första bilderna här.

Concept art: The Last Story (Wii)

Första bilderna: The Last Story (Wii)

Sakaguchi är inte färdig efter Last Story

The Last Story

Förra veckan publicerade vi en artikel som innehöll ett citat från Hironobu Sakaguchi, producent hos den japanska rollspelsstudion Mistwalker, i vilket han uppgav att Wii-titeln The Last Story kan bli hans sista spel. Citatet kom från ett blogginlägg på Mistwalkers hemsida, men översattes från japanska till engelska av en tredje part. Tydligen var översättningen felaktig.

Mistwalker har nu publicerat en egen översättning av Hironobu Sakaguchis citat. Du hittar den nedan.

“Emotionally it feels like this is my last work, while pouring everything I have gotten into this project,” sade han.

Falskt alarm, med andra ord. Sakaguchi verkar inte vara färdig ännu. Mistwalker publicerade den första gameplay-filmen från The Last Story för ett par veckor sedan. Du hittar den här.

Last Story kan bli Sakaguchis sista spel

The Last Story

Hironobu Sakaguchi, verkställande direktör för den japanska rollspelsutvecklaren Mistwalker, har skrivit i ett blogginlägg att Nintendo Wii-titeln The Last Story kan komma att bli hans sista spel.

“I am completely pouring everything into this one,” skrev Sakaguchi, ”there is a strong feeling this may be my last work.”

Hironobu Sakaguchi började karriären hos Square Enix genom att utveckla NES-titeln Rad Racer. Strax därpå skapade han rollspelet Final Fantasy, som lade grunden för den serie han skulle ansvara för i femton år. 2001 lämnade han Square Enix för att grunda Mistwalker.

Företaget publicerade den första trailern för The Last Story förra veckan.

Trailer: The Last Story (Wii)

YouTube Preview Image

The Last Story-utvecklingen förlängs

Hironobu Sakaguchi, verkställande direktör för rollspelsutvecklaren Mistwalker, har avslöjat att utvecklingen av Nintendo Wii-titeln The Last Story kommer att ta lite längre tid än de först förutspådde. Nyheten kommer en smula oväntat, då Sakaguchi nyligen sade att spelet var näst intill färdigt. Hur kraftig förseningen är och vad den har orsakats av framkom inte.

Mycket tyder på att The Last Story kommer att visas upp på E3-mässan i mitten av månaden. Förhoppningsvis får vi ett västerländskt releasedatum då.

Sony: Nintendos E3-konferens är den 15:e juni

Det verkar som att Nintendos presskonferens på E3 2010-mässan i mitten av juni kommer att, som väntat, hållas den 15 juni. Det råkade Sony avslöja i sin inbjudan till sin presskonferens på mässan, i vilken man kunde läsa följande stycke om transporten till och från lokalen:

Shuttle Transportation To/From SCEA Press Event
Shuttles are being provided from the Nokia Plaza area at the end of the Nintendo Press Conference around 10:15AM.

Översatt till vår tidszon innebär det att Nintendos presskonferens drar igång någon timme innan 19:15 den 15 juni. Nintendo har varit försiktiga med att berätta vilka spel som kommer att visas, men vi känner till ett par säkra kort. I januari sade Satoru Iwata, Nintendos VD, till investerare att företaget kommer att visa upp det nya Zelda-spelet på mässan. Även Nintendo 3DS kommer att avtäckas och finnas spelbar på mässgolvet.

Andra titlar och tillbehör som förväntas visas upp på mässan är Pikmin 3, Wii Party, Golden Sun DS, Wii Vitality Sensor och Platinum Games DS-rollspel The Last Story. De sex veckorna mellan oss och E3 2010 får gärna skynda på lite.

The Last Story börjar bli färdigt

Hironobu Sakaguchi, verkställande direktör för den japanska rollspelsutvecklaren Mistwalker, har låtit avslöja att Nintendo Wii-rollspelet The Last Story börjar närma sig slutfasen i utvecklingen.

“Recently, I often end up waking up at 5:00. Is it jet lag? Or am I on edge because LS is approaching completion? Last Story’s development is at long last in the final stages. The feeling of tension is pleasant.”

Vi vet dessvärre relativt lite om den kommande Nintendo Wii-titeln i dagsläget, men om spelet börjar bli färdigt får vi förhoppningsvis mer kött på benen inom kort.

Copyright © Anders NorénKontakta mig