Följ vår...

Etikett professor layton

Rykte: Level-5 vill ge ut framtida Layton-spel utan Nintendo

Professor Layton

Den japanska spelsajten GameBusiness.jp har rapporterat att Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att de vill ge ut framtida spel i Nintendo DS-pusselserien Professor Layton utan Nintendo. Tydligen har studion etablerat kontor i USA med det som ett långsiktigt mål.

“In a previous interview with Nikkei Trendy, Level 5 president Akihiro Hino said that the US office would be around ten people, made up of staff from Japan and those hired locally,” skrev GameBusiness.jp. ”He also said that he eventually wanted to handle the publishing internally for the Professor Layton series, which is currently handled outside of Japan by Nintendo.”

Level-5 hanterar i dagsläget utgivningen av sina spel i Japan, och låter Nintendo ta hand om resterande regioner. I dagsläget har endast två av seriens spel nått västvärlden. Vi håller tummarna för ett västerländskt releasedatum för det tredje, Professor Layton and The Last Time Travel, under Nintendo E3-presskonferens den 15 juni.

Level-5 varumärkesskyddar nytt Professor Layton-spel

Den japanska studion Level-5 har registrerat ett varumärkesskydd för Nintendo DS-spelet Professor Layton and the Unwound Future; det sjätte Professor Layton-spelet i ordningen och det tredje och sista i den nuvarande triologin.

Titeln kommer att följa The Devil’s Flute och The Mask of Miracles, av vilka den senare släpps i Japan i höst. Det tredje spelet i den första Professor Layton-triologin, Professor Layton and The Last Time Travel, har fortfarande inte nått västvärlden. Nintendo och Level-5 får gärna skynda på lite.

Level-5 tillkännager fem spel nästa vecka

Professor Layton

Akihiro Hino, verkställande direktör för Professor Layton-utvecklaren Level-5, har berättat via Twitter att den japanska studion kommer att avslöja fem nya spel – ja, du läste rätt – i nästa nummer av speltidningen Famitsu, som släpps nästa vecka.

Twitter-inlägget följer, översatt från japanska genom Google Translate:

Five new projects will be announced next week in Famitsu.

Level-5 har tidigare berättat att de jobbar på otillkännagivna titlar till bland annat Nintendo Wii och PlayStation 3, och det spekuleras också i att företaget har börjat jobba på ett nytt spel i den mycket omtyckta Professor Layton-serien till Nintendo DS.

Vi uppdaterar så snart de första scannade bilderna av nästa Famitsu-nummer dyker upp på nätet, vilket bör ske inom de närmaste dagarna.

Pröva demoversion av nya Professor Layton på nätet

Professor Layton and Pandora's Box – Barnet och professorn tittar på okänd kvinna

Fortfarande osäker på om du bör köpa Nintendo DS-pusseltiteln Professor Layton and Pandora’s Box? Nintendo har publicerat två av spelets 138 pussel på dess officiella Nintendo-sida, där du kan bilda dig en egen uppfattning om Pandora’s Box genom att spela demoversionerna direkt i webbläsaren. Vem behöver DSiWare-demoversioner?

Och för att ignorera din uppfattning för ett ögonblick: Har du ett Nintendo DS och är ett fan av pusselspel bör du inte lämna Professor Layton and Pandora’s Box ospelat.

Level 5: Ett femte Professor Layton-spel är på väg

Professor Layton – Professorn pekar

Level 5 har avslöjat att ett nytt spel i Nintendo DS-pusselserien Professor Layton till är under utveckling. Det heter Professor Layton: The Mask of Miracles, och blir det femte i serien. Det släpps i Japan till våren, och kommer enligt Nintendo Everything att bjuda på stora gameplay-förändringar jämfört med tidigare titlar. Vad detta innebär har vi ingen aning om i dagsläget.

Underbara nyheter, naturligtvis – men innan du korkar upp skumpan vill jag bara påminna dig om att det andra spelet i serien nyligen släpptes i västvärlden, och det tredje saknar fortfarande släppdatum. Det kan med andra ord dröja ett tag innan vi får se Professor Layton: The Mask of Miracles på svenska butikshyllor.

Level-5 har ”inga planer” på att släppa Professor Layton till Wii

Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att trots Professor Layton-seriens enorma framgångar på Nintendo DS har företaget inga planer på att släppa en version till Nintendo Wii.

“This trilogy comes to a conclusion with Professor Layton and the Last Time Travel, but we will be releasing the first title of the new trilogy, Professor Layton and the Flute of Malevolent Destiny in Japan,” sade han. “We currently have no plans for a Wii release.”

Så länge vi får fler spel till Nintendo DS är åtminstone jag nöjd.

Copyright © Anders NorénKontakta mig