Följ vår...

Etikett playstation portable

Återförsäljare: 3DS till Japan under 2010

Nintendo 3DS

Den japanska elektronikåterförsäljaren Geo har publicerat en ekonomirapport i vilken de uppger att Nintendo 3DS kommer att släppas i Japan någon gång under 2010. Rapporten innehöll listor över företagets största kommande produkter. Inget specifikt datum uppgavs.

Listan innehöll även en ny PlayStation Portable-modell vid namn PSP-4000, som förväntas avtäckas på GamesCom i Köln i augusti eller på Tokyo Game Show i september. Den senast släppta modellen av Sonys bärbara konsol är PSP-3000.

iPhone äter Nintendo DS marknadsandelar i USA

Flurry analys

Apple iPhones marknadsandel i USA har ökat från 14 till 19 procent under det senaste året, enligt en rapport från Flurry, och plattformens expansion har skett på bekostnad av de andra bärbara spelplattformarna – Nintendo DS och PlayStation Portable.

Nintendo DS-intäkterna minskade med 5 procent till 70 procent från 2008 till 2009, berättar rapporten. PlayStation Portable tappade nio procent av marknaden, vilket innebär att den nu bara står för elva procent av de bärbara konsolernas sammanlagda intäkter.

Intäkterna från iPhone-spel, å andra sidan, ökade med 14 procent. Det innebär att Apples telefon nu står för nästan en femtedel av intäkterna från bärbara spel i USA, och med den kommande releasen av deras tabletop-dator iPad kan företagets andel av den bärbara spelmarknaden öka ytterligare i framtiden. iPad släpps i april.

Copyright © Anders NorénKontakta mig