Följ vår...

Etikett platinum games

MadWorld-utvecklare lämnar Platinum

MadWorld-styresmannen Shigenori Nishikawa har lämnat Platinum Games. Det avslöjade Shinji Mikami, speldesigner hos Platinum Games, i ett Twitter-inlägg (via VG247).

Shinji Mikami är just nu ansvarig för produktionen av studions tredjepersonsskjutare Vanquish till Xbox 360 och PlayStation 3, och när det spelet är färdigt kommer han att lämna Platinum Games för att börja jobba hos sin egen Tokyobaserade utvecklare Tango, där Shigenori Nishikawa har anställts.

Bayonetta-skaparen vill göra nytt StarFox

För ett par dagar sedan berättade vi att Shigeru Miyamoto, Nintendos legendariske speldesigner, vill se ett nytt spel i företagets StarFox-serie. Nu har Hideki Kamaya, mannen bakom Platinum Games Xbox 360- och PlayStation 3-titel Bayonetta, sagt att han också är intresserad av en uppföljare. Intresserad av att utveckla den, det vill säga.

”If they had the team that made Star Fox 64 make it…I want Nintendo’s staff to come to Platinum, stick guns at us and tell us ‘You guys make a new Star Fox.'”

Kamaya twittrade att han alltid har varit ett stort fan av StarFox, och att han gillade StarFox 64 från 1997 särskilt mycket. Om du vill ta reda på vad som är så speciellt med titeln kan du ladda ned den på Virtual Console för 1 000 Wii Points (100 kronor).

Recension: Infinite Space (DS)

Namnet ”Infinite Space” – oändlig rymd – kan vid första anblicken verka vara ännu en nonsenstitel på ett kufiskt japanskt rollspel, men den här gången lyckas den faktiskt berätta precis vad spelet innehåller. Platinum Games Nintendo DS-rymdrollspel Infinite Space är långt, komplext och mycket, mycket obarmhärtigt. Den höga tröskeln kommer att skrämma bort många, men om man uthärdar de första förvirrade timmarna kommer man lära sig att uppskatta den här rymdoperans utmanande gameplay, imponerande grafik och intressanta handling.

+ Fortsätt läsa

Planitum Games Infinite Space får datum

Platinum Games Nintendo DS-rymdrollspel Infinite Space har omgivits av tystnad i flera månader; en tystnad som SEGA bryter idag genom att tillkännage att spelet kommer att släppas den 26 mars i Europa. Infinite Space tillkännagavs i slutet av 2008.

Trailer: Infinite Space (DS)

YouTube Preview Image

MadWorld-utvecklare intresserad av att göra uppföljare

Shigenori Nishikawa, mannen som var ansvarig för utvecklingen av MadWorld hos Platinum Games, har sagt att de är intresserade av att utveckla en uppföljare till spelet om tillfälles ges.

“I think MadWorld was very well received and was acknowledged for its innovative graphical style and gameplay. We would definitely be interested in making a sequel in the future.”

Han bjöd även på vänliga ord om Nintendo Wii i största allmänhet, och sade att konsolen är “a very well-balanced piece of hardware.” Om inget annat verkar det som att vi kan räkna med fler Wii-titlar från Platinum Games i framtiden.

Platinum Games knuffar fram nedräkningen

För några dagar sedan berättade vi att Platinum Games har lagt upp en nedräkning på deras officiella hemsida. När vi publicerade artikeln hade nedräkningen sex dagar kvar, vilket hade inneburit att utvecklarens senaste projekt hade avslöjats i övermorgon. De som besöker Platinum Games hemsida idag upptäcker dock att klockan nu visar att avslöjandet är 26 dagar bort.

Det kan handla om ett tekniskt problem hos Platinum Games, men det är betydligt mer troligt att den japanska studion helt enkelt insåg att de måste vänta med tillkännagivandet lite längre än ursprungligen planerat. Om så är fallet kan vi nu räkna med att få reda på vad nedräkningen döljer när februari månad står vid dörren.

Platinum Games startar nedräkning

De japanska utvecklarna Platinum Games (MadWorld, Bayonetta) har startat en ganska intressant nedräkning på deras officiella hemsida. Intressant dels då det här kan handla om Shinji Mikamis nästa titel – mannen bakom Resident Evil-serien och exekutiv producent för Viewful Joe – dels då… Well, det är en nedräkning! Tillkännagivanden blir alltid mer intressanta om de föregås av en sådan.

Enligt nedräkningen i fråga kommer vi att få vänta i sex dagar innan vi får veta vad Platinum Games har för sig just nu. Något att se fram emot, alltså.

Copyright © Anders NorénKontakta mig