Följ vår...

Etikett pikmin 3

Därför saknades Pikmin 3 på E3

Pikmin 2

Ännu ett E3, ännu en försäkran från Shigeru Miyamoto att Pikmin 3 är under utveckling – men han är inte redo att visa upp det på mässan riktigt än. Under en diskussionspanel på mässan som anordnades igår sade han att när Pikmin 3 visas vill han ha ”all eyes” på det och inget annat.

Anledningen till att han valde att inte ville visa Pikmin 3 på gårdagens presskonferens var att han vill att folk ska fokusera på det, och det fanns tydligen “other stuff here that may have stolen its thunder”. Men spelet är fortfarande under utveckling.

“Rest assured”, sade Miyamoto, “we are making Pikmin”.

Vi håller tummarna för mer information om Pikmin 3 på Tokyo Game Show i september. Förutsatt att Wii Vitality Sensor inte stjäl dess ”thunder” då, alltså.

Rykte: Nintendo har en överraskning för E3

I det senaste numret av Game Informer rapporterar tidningen att Nintendo har sparat en överraskning till sin presskonferens på E3-mässan, som rullar igång på tisdag nästa vecka.

“Rumor also has it that Nintendo’s stocking a surprise for its E3 presentation. We’ve heard about the 3DS and some sites report that the next major Zelda game is confirmed — so what else could it possibly be? A new Star Fox?”

Det här är egentligen inte ett rykte. Faktum är, vi skulle bli ganska besvikna om Nintendo bara hade med sig en överraskning till mässan. Med det sagt har Miyamoto pratat en hel del om möjligheterna med ett nytt Star Fox-spel på sistone, och Pikmin 3 har också varit på tapeten – i februari sade han att det spelets utveckling var ”well underway”.

Sony: Nintendos E3-konferens är den 15:e juni

Det verkar som att Nintendos presskonferens på E3 2010-mässan i mitten av juni kommer att, som väntat, hållas den 15 juni. Det råkade Sony avslöja i sin inbjudan till sin presskonferens på mässan, i vilken man kunde läsa följande stycke om transporten till och från lokalen:

Shuttle Transportation To/From SCEA Press Event
Shuttles are being provided from the Nokia Plaza area at the end of the Nintendo Press Conference around 10:15AM.

Översatt till vår tidszon innebär det att Nintendos presskonferens drar igång någon timme innan 19:15 den 15 juni. Nintendo har varit försiktiga med att berätta vilka spel som kommer att visas, men vi känner till ett par säkra kort. I januari sade Satoru Iwata, Nintendos VD, till investerare att företaget kommer att visa upp det nya Zelda-spelet på mässan. Även Nintendo 3DS kommer att avtäckas och finnas spelbar på mässgolvet.

Andra titlar och tillbehör som förväntas visas upp på mässan är Pikmin 3, Wii Party, Golden Sun DS, Wii Vitality Sensor och Platinum Games DS-rollspel The Last Story. De sex veckorna mellan oss och E3 2010 får gärna skynda på lite.

ONM utlovar exklusivt avslöjande 16 juni

Official Nintendo Magazine har berättat att de kommer att ha ett världsexklusivt avslöjande i nästa nummer av tidningen, som släpps den 16 juni – dagen efter Nintendos presskonferens på E3-mässan i Los Angeles.

Vi har inte en aning om vad det är för något, men Pikmin 3 eller nästa Zelda-spel känns som kvalificerade gissningar. ONM ändrade tidningens releasedatum endast för att se till att de fick exklusivt coverage, så det måste vara en viktig titel. Oavsett vilket: E3 är snart bara en månad bort. Låt peppen börja.

Miyamoto: Pikmin 3 är ”well under way”

Shigeru Miyamoto

Den världsberömde speldesignern Shigeru Miyamoto ägnade sin fredag åt att besöka British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), där han mottog tillställningens Fellowship Award. Han passade även på att berätta för Official Nintendo Magazine att Pikmin 3 är ”well under way”.

“ONM is at the BAFTAs! Miyamoto just told us Pikmin 3 development is ‘well under way’”, twittrade tidningen.

Vi kände till att Pikmin 3 är under utveckling, men det här är första gången sedan E3-mässan (Electronic Entertainment Expo) i juni förra året som Nintendo nämner titeln. Vågar vi hoppas på ett avtäckande på E3 2010?

Copyright © Anders NorénKontakta mig