Följ vår...

Etikett picross 3d

Picross 3D når svenska butiker den 5 mars

Nintendo har tillkännagivit att Nintendo DS-titeln Picross 3D, uppföljaren till det lite mer tvådimensionella pusselspelet Picross DS, kommer att landa på svenska butikshyllor den 5 mars.

Picross 3D går ut på att spelaren ska ”hacka bort” tomma block för att få fram en bild med hjälp av uteslutningsmetoden och sifferinformation, men där föregångaren erbjöd enbart tvådimensionella bilder hackar man nu fram 3D-modeller istället. HAL Laboratory vet sannerligen hur man gör uppföljare.

Nintendo kunde inte undgå att påpeka att en ny Nintendo DS-modell når butikerna samma dag som Picross 3D, så vi ska inte vara sämre: Nintendo DSi XL släpps också den 5 mars. Planerar du att investera i en XL skadar det förmodligen inte att titta närmare på Picross 3D samtidigt.

Rykte: Picross 3D når Sverige i februari

Cubed3 har rapporterat att Picross 3D, HAL Laboratorys senaste pusseltitel till Nintendo DS, kommer att nå europeiska spelhyllor den 5 februari 2010. De menar dessutom att Nintendo har bekräftat datumet, trots att Nintendo UK:s hemsida uppger att spelets releasedatum ännu inte har bestämts. Vi stämplar nyheten som ett rykte i väntan på att Nintendo bekräftar datumet officiellt.

Som titeln antyder är Picross 3D en 3D-variant på den alltmer populära pusselformen Picross där spelaren fyller i celler i ett rutnät för att avslöja en dold bild. I Picross 3D blir dock resultatet voxel-modeller – som hunden i bilden ovan – istället för gamla tråkiga svartvita bilder.

Copyright © Anders NorénKontakta mig