Följ vår...

Etikett nintendos finansrapport 2010

Nintendos räkenskapsår 2010 – allt på ett ställe

Trots att Nintendo DS slutligen har passerat GameBoy-modellerna vad gäller försäljning blev de senaste tolv månaderna inte lika framgångsrika som Nintendo hade hoppats. Försäljningen har minskat, speciellt i Europa, och sammanlagt har företagets omsättning sjunkit med 18 procent. Du hittar alla nyheter från företagets rapport för räkenskapsåret 2010 nedan.

Sports Resort har sålts i 16 milj. exemplar

Wii Sports Resort

Nintendo har publicerat sin rapport för det föregående räkenskapsåret, och föga förvånande har Wii Sports Resort visat sig vara företagets stora titel under tidsperioden. Det har sålts i 16 miljoner exemplar sedan släppet i juli, vilket i teorin innebär att nästan var fjärde Wii-ägare har ett exemplar.

En annan stortitel var New Super Mario Bros. Wii, som trots att det släpptes i slutet av 2009 har hunnit säljas i 14,7 miljoner exemplar. Wii Fit Plus har sålts i 12,6 miljoner exemplar under sin livstid.

Nintendos DS-titlar verkar också ha varit populära. Pokémon HeartGold och Pokémon SoulSilver har sålts i sammanlagt 8,4 miljoner exemplar, med betydligt fler sålda av den senare versionen, och The Legend of Zelda: Spirit Tracks har sålts i 2,7 miljoner exemplar.

Du hittar siffrorna från företagets hårdvaruförsäljning här. För ännu fler siffror, läs Nintendos rapport.

Nintendos Europa-försäljning har minskat med 34%

Det verkar som att minskad Europa-försäljning är den främsta orsaken till Nintendos minskade intäkter under räkenskapsåret 2010. Företagets försäljning i regionen föll från 0,74 miljarder yen under 2009 till 0,48 miljarder yen under 2010. Översatt till procent minskade Europa-försäljningen med 34 procent.

Försäljningen i Nordamerika och Asien minskade också, men inte med lika mycket – 19 procent i USA och endast 4 procent i Asien.

Allt sammantaget kan man konstatera att Nintendos resultat under de senaste tolv månaderna inte riktigt nådde upp till förväntningarna. Intäkterna minskade med sammanlagt 22 procent.

Nintendo DS-försäljningen passerar GameBoy

GameBoy Micro

Livstidsförsäljningen för Nintendo DS har nu passerat livstidsförsäljningen för GameBoy.

Milstolpen avslöjas i rapporten för Nintendos senaste finansår, som släpptes tidigare den här morgonen. Nintendo DS har nu sålts i 129 miljoner exemplar; GameBoy såldes i drygt 118 miljoner exemplar under konsolens 21 år på marknaden. Nintendo DS släpptes i november 2004.

Den första GameBoy-modellen nådde marknaden i april 1989, och blev snart en internationell succé. Under åren har ett flertal olika GameBoy-modeller lanserats, och den sista – GameBoy Micro – släpptes i september 2005. Den blev dessvärre inte riktigt lika populär som föregångarna. Strax efter lanseringen av Micro sade Nintendo att de inte hade några planer på att återvända till varumärket i framtiden.

Du hittar mer information om Nintendos hårdvaruförsäljnong under de senaste tolv månaderna här. Vill du ha ännu fler siffror kan du alltid läsa Nintendos rapport.

27 miljoner sålda DS på tolv månader

Nintendo har presenterat sin finansrapport från räkenskapsåret 2010, och i den hittar vi siffror över hur många exemplar som Nintendo Wii och DS har sålts i hittills.

Under de tolv månader som slutade den 31 mars såldes det över 27,1 miljoner exemplar av Nintendo DS, vilket innebär att den bärbara konsolen nu har sålts i 129 miljoner exemplar under hela sin livstid. Konsolen släpptes i november 2004.

Nintendo Wii såldes i 20,5 miljoner exemplar under samma tidsperiod, vilket placerar konsolens livstidsförsäljning på drygt 70,9 miljoner exemplar. Det blir många exemplar av Wii Sports. Nintendo Wii släpptes i november 2006.

Trots de imponerande siffrorna minskade Nintendos omsättning med 18 procent under räkenskapsåret. För mer information om Nintendos senaste tolv månader, klicka här.

Nintendos omsättning har minskat med 18%

Nintendo har publicerat en finansiell översikt över de tolv månader som slutade den 31 mars 2010, och siffrorna visar att företagets omsättning har minskat med 18 procent till 229 miljarder yen jämfört med förra året. Intäkterna föll med 22 procent, från 1,84 miljarder yen till 1,43 miljarder yen.

Företaget menar att det minskade priset på Nintendo Wii, bristen på starka titlar under det första halvåret och den starka yenen ligger bakom de minskade intäkterna. Nintendo blickar dock alltjämnt framåt, och hävdar att Nintendo 3DS, Super Mario Galaxy 2, Wii Vitality Sensor och Metroid: Other M kommer att leda till bättre resultat under det här finansåret.

Du hittar hela rapporten här.

Copyright © Anders NorénKontakta mig