Följ vår...

Etikett n-space

n-Space kan vara på väg mot konkurs

n-Space

I augusti avslöjades det att den 15 år gamla amerikanska spelstudion n-Space sade upp 25 anställda på grund av vad företaget kallade ”tillfälligt minskad efterfrågan”. Baserat på n-Spaces uttalande verkade det som att de skulle återhämta sig, men för några dagar sedan började ett rykte spridas om att studion kommer att stängas ned helt och hållet.

Nu har n-Space kommenterat ryktena. Tydligen avbröt en utgivare ett samarbete med studion tidigare den här veckan, vilket tvingade n-Space att ta ”drastic action” – att säga upp anställda. Dan O’Leary, en av studions grundare, vägrar dock utesluta att de kommer att resa sig på nio.

”n-Space is down, but definitely not out.”

Huruvida n-Space överlever krisen kommer förmodligen bli uppenbart inom kort. De jobbar för närvarande på Tron: Evolution till DS och Tron: Evolution – Battle Grids till Wii samt DS-versionerna av Call of Duty: Black Ops, GoldenEye 007 och James Bond: BloodStone.

n-Space har ett till DS-spel att avslöja

Den Florida-baserade utvecklaren n-Space har avslöjat via sin Facebook-sida att de kommer att avtäcka ett nytt Nintendo DS-spel på fredag.

“Our last DS announcement will come in 2 weeks.”

Vi vet sedan tidigare att n-Space jobbar på Nintendo DS-versionerna av GoldenEye 007, Tron: Evolution och James Bond: Blood Stone. Vad det här är har vi dock ingen aning om.

n-Space jobbar på två nya titlar

De nordamerikanska utvecklarna n-Space har avslöjat att de jobbar på två nya, ännu ej tillkännagivna titlar; en till WiiWare, och en till Nintendo DS.

“More titles to announce this year. But not Winter or Geist 2. We have one more unannounced DS title in development, and a Wiiware title left to announce.”

n-Space är bland annat aktuella med utvecklingen av Nintendo DS-versionen av det nya GoldenEye 007-spelet, men det är tydligen inte den DS-titeln som företaget syftar på ovan. Förhoppningsvis kommer mer information om deras nya projekt inom kort.

GoldenEye 007 DS bekräftat av n-space

n-space att bekräftat att en Nintendo DS-version av den nyligen tillkännagivna Wii-titeln GoldenEye 007 är under utveckling.

“One parting announcement… at E3 this year Activision and Nintendo announced Goldeneye as a Wii exclusive. Not quite. We’re happy to confirm that a DS version is in the works at n-Space. More on this next week!”

Med tanke på att det har funnits en Nintendo DS-logotyp på spelets officiella hemsida sedan GoldenEye 007 första tillkännagavs kommer det här knappast som någon överraskning, men det är skönt att få det bekräftat. Ordet ”exklusivt” har blivit ganska urholkat på sistone.

Rykte: Nya GoldenEye till Wii i november

En källa nära till Activision har berättat för Eurogamer att utgivaren jobbar på ett nytt GoldenEye 007-spel till Nintendo Wii och DS, och att det kommer att släppas någon gång i november. Titeln ”kan vara” en remake av Rare:s James Bond-spel till Nintendo 64 från 1997.

Nyheten kommer dagen efter att någon skickade en bunt bilder till GoNintendo som tyder på att en ny GoldenEye-titel är på väg till Nintendos konsol. Den källan nämnde dock inte något om en Nintendo DS-version.

Eurogamers källa uppgav även att Activision planerar att avtäcka spelet på E3-mässan näst-nästa vecka, och att det utvecklas av studiorna Eurocom (Vancouver 2010) och n-Space (Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion). Activision har valt att inte kommentera ryktet.

Mer information på E3, alltså. Bilden är från Nintendo 64-titeln GoldenEye 007.

Copyright © Anders NorénKontakta mig