Följ vår...

Etikett mega man universe

Därför släpps inte Mega Man Universe till Wii

Mega Man Universe

För ett par veckor sedan avtäckte Capcom Mega Man Universe, en ny, nedladdningsbar sidoscrollare med företagets populära blåa cyborg i huvudrollen. Till skillnad från Mega Man 9 och Mega Man 10 kommer Mega Man Universe dock inte att släppas till WiiWare, men det beror tydligen inte på brist på intresse från Capcoms sida.

På Penny Arcade Expo-mässan i Seattle förra veckan förklarade en representant från företaget att de var väldigt intresserade av att göra en WiiWare-version av Mega Man Universe. Spelets storlek gjorde det dock omöjligt att släppa det till Nintendos nedladdningstjänst, då Nintendo har bestämt en gräns för hur stora WiiWare-spel får vara.

Mega Man Universe till PSN och XBL

Tidigare idag berättade vi att Capcom har teasat ett nytt spel på företagets community-blogg. Vi förutspådde att spelet skulle visa sig vara Mega Man Universe, som Capcom varumärkesskyddade i april, och för en gångs skull träffade vi rätt. Dessvärre kommer det inte att släppas till Nintendo DS eller Wii.

Capcom har skickat ut ett pressmeddelande i vilket de avslöjar att Mega Man Universe är på väg till PlayStation Network och Xbox Live Arcade. Enligt pressmeddelandet kommer det här bli ett Mega Man-spel som erbjuder “the core experience fans want”, och i den teaser-film som släpptes i samband med tillkännagivandet ser vi hur Mega Man anfaller fiender ur 2D-vy och förvandlas till Ryu från Street Fighter-serien och Arthur från Ghosts ‘n Goblin-spelen.

Exakt vad Mega Man Universe är vet vi med andra ord inte i dagsläget, men mer information och bilder från spelet bör komma inom kort.

Capcom teasar något Mega Man-relaterat

Mega Man

Under gårdagen publicerade en av Capcoms community-ansvariga bilden ovan i ett inlägg på Capcom Unity-bloggen. Inlägget gav inga ledtrådar till vad bilden handlar om, men vi har ett par gissningar. Capcom har tidigare berättat att Keiji Inafune kommer att avslöja ett nytt spel på Comic-Con-mässan den 22 juli. Keiji Inafune är Mega Man-seriens grundare, och har på sistone diskuterat möjligheterna med att göra en Mega Man-titel i 3D.

Kan det här månne ha något att göra med namnet Mega Man Universe, som Capcom varumärkesskyddade i april? Om en vecka vet vi.

Mega Man Universe varumärkesskyddas av Capcom

Capcom har ansökt om ett varumärkesskydd för Mega Man Universe hos USTO, organisationen ansvarig för varumärkesskydd i USA.

Deras ansökan ger oss inte någon uppfattning om vad det är för slags titel eller till vilka konsoler den kommer att släppas, men Seth Killian, community manager hos Capcom, sade nyligen att Mega Man-serien fortfarande har ”some surprises in store for everybody”. Vi håller tummarna för mer information inom kort.

Copyright © Anders NorénKontakta mig