Följ vår...

Etikett lost planet 2

Capcoms vinst minskar med 90% under Q1

Capcom

Capcom har presenterat deras siffror från finanskvartalet som slutade den 30 juni, och det verkar som att det inte har varit lätt för den japanska spelbranschen under de senaste månaderna. Jämfört med förra årets resultat minskade företagets vinst med 90 procent, från 2,2 miljarder yen under förra året till 213 miljoner yen under 2010.

Försäljningen var mer eller mindre oförändrad, med en minskning på 2,4 procent till 19 miljarder yen. Capcom hävdar att de nedslående siffrorna beror på att Xbox 360- och PlayStation 3-titeln Lost Planet 2 “underperformed its projection substantially”. Spelet har hittills sålts i 0,83 miljoner exemplar i hela världen.

Tidigare idag presenterade Nintendo deras kvartalsrapport, som avslöjade att företaget har gått med förlust för första gången på flera år. Minskad försäljning av DS-hårdvara verkar vara den främsta anledningen.

Monster Hunter Tri:s västerländska släpp försenas

Capcom har publicerat deras prognos för det kommande spelåret, och den bjuder dessvärre på ett antal ovälkomna nyheter. Lost Planet 2, Super Street Fighter IV och det västerländska släppet av Monster Hunter Tri har försenats till nästa finansår. Det innebär att de nu väntas släppas när som helst mellan den 1 april 2010 till den 31 mars 2011.

Enligt Capcom är anledningen till förseningen de många titlar som andra utvecklare planerar att släppa under det fjärde kvartalet 2010. Detta antyder att de ovanstående spelen kan komma att dröja till minst 2011. De planerar även att ytterligare utöka antalet titlar som släpps under nästa finansår.

Om du vill läsa mer om förseningen, eller om Capcoms förväntningar på det kommande finansåret, så hittar du dokumentet i fråga här.

Copyright © Anders NorénKontakta mig