Följ vår...

Etikett level-5

Professor Layton/Ace Attorney-crossover på väg

Professor VS Gyakuten Saibai

Huvudnyheten på Level-5:s presskonferens tidigare idag var utan tvekan avtäckandet av Nintendo 3DS-titeln Time Travellers, men det var inte det enda spelet som avslöjades. Företaget tillkännagav även en crossover-titel mellan deras Professor Layton och Capcoms Ace Attorney-serie.

Spelets japanska namn är Professor VS Gyakuten Saiban och utvecklas till Nintendo 3DS. I det samarbetar Professor Layton och hans assistent Luke med Ace Attorney-gänget för att lösa brott och pussel. Shu Takumi, mannen som har skrivit handlingen för Ace Attorney-spelen, ansvarar för crossover-titelns handling.

Du hittar den första trailern från spelet här och bilder här. Inget datum ännu.

Level-5 avslöjar Time Travellers till 3DS

Time Travellers

Den japanska studion Level-5 har utannonserat ”spänningstiteln” Time Travellers till Nintendo 3DS. Att ett spel med det namnet var under utveckling hos Level-5 har länge varit allmän kännedom, men man var inte säker på vilken konsol det skulle släppas till.

Som spelets namn antyder handlar det om tidsresor, och vi känner ännu bara till två karaktärer: Skeleton, en terrorist som verkar kunna resa genom tiden, och Mikoto Shinmichi, en flicka med samma förmåga.

Jiro Ishi, mannen bakom Time Travellers, har gett två löften om spelet:

  1. Det kommer att ha en solid handling. Ishi berättade att han och hans närmaste medarbetare jobbar på den, och han antydde att de som gillade handlingen i hans tidigare spel kommer att gilla den här också.
  2. De kommer att satsa på en ny speldesign som kommer att hjälpa dem att nå ut till fler människor.

Han förutspådde också att det kommer att säljas i mellan 500 000-1 000 000 exemplar. Du hittar bilder från Time Travellers här och den första trailern här. Inget releasedatum ännu.

Bilder: Time Travellers (3DS)

Trailer: Time Travellers (3DS)

YouTube Preview Image

Level-5 jobbar inte på Ace Attorney ändå

Igår publicerade speldesignern Jiro Ishii ett Twitter-inlägg i vilket han antydde att hans arbetsgivare, Level-5, jobbar på nästa titel i Capcoms Ace Attorney-serie. Idag tog dock Ishii tillbaka påståendet, och förklarar att det hela var ett skämt mellan honom och Square Enix Jin Fujisawa.

“A misunderstanding seems to be spreading, so let me say that I’m currently working only on Time Travelers.”

Det verkar alltså som att Capcom kommer att fortsätta utveckla spelen i Ace Attorney-serien på egen hand.

Rykte: Level-5 utvecklar nästa Ace Attorney

Jiro Ishii, nyanställd speldesigner hos japanska Level-5, har hävdat på sitt Twitter-konto att Professor Layton-studion kommer att utveckla nästa titel i Ace Attorney-serien tillsammans med Capcom.

“Huh? Oh, Gyakuten XX. I’m making it, with Mr. Takumi!”

”Gyakuten” är det japanska namnet på Ace Attorney-serien. Jag antar att han med ”Mr. Takumi” syftar på Shu Takumi, en av Capcoms mest framstående producenter och mannen bakom Ace Attorney-serien och kommande DS-titeln Ghost Trick: Phantom Detective.

Det är möjligt att Jiro Ishiis Twitter-meddelande har feltolkats, men med tanke på att Capcom-chefen Keiji Inafune nyligen sade att de har ett par samarbeten på gång med Level-5 verkar det här scenariot inte helt otroligt.

Professor Layton and the Last Time Travel till västvärlden i september

Professor Layton and the Last Time Travel

Level-5 och Nintendo har tillkännagivit att den tredje titeln i den första Professor Layton-triologin, Professor Layton and the Last Time Travel, kommer att släppas i västvärlden i september. Spelet släpptes i Japan i november 2008.

Spelets handling berättar hur Professor Layton får ett brev från sin assistent, Luke – daterat tio år framåt i tiden. I brevet berättar han hur kaos har utbrytit i London. Professorn och Luke måste nu förhindra att det inträffar genom att lösa pusslen och mysterierna i spelet, av vilka det finns över 165 stycken. Som för tidigare spel i serien kommer nya pussel att göras tillgängliga för nedladdning varje vecka.

Professor Layton and the Last Time Travel släpps i staterna den 20 september. Ett europeiskt datum har ännu inte avslöjats, men titlarna i Professor Layton-serien brukar nå bägge regionerna ungefär samtidigt.

Professor Layton and the Mask of Miracle till 3DS

Level-5:s femte spel i Professor Layton-serien, Professor Layton and the Mask of Miracle, har blivit tillkännagiven som en Nintendo 3DS-titel.

Det kommer att att släppas nästa höst i Japan, och är det andra spelet i den nuvarande triologin, vilket gör det till den femte titeln i serien. Det föregicks av Professor Layton and the Specter’s Flute, som utspelas tre år före det första spelet i serien; Professor Layton and the Curious Village.

Hittills har endast två spel i serien lokaliserats till västvärlden, så vi hoppas att Nintendo bestämmer sig för att släppa det tredje i den första triologin snart så att Professor Layton and the Mask of Miracle kan släppas här också. Du hittar bilder av titeln här.

Rykte: Time Travelers avtäcks på E3 2010

Time Travelers

I april tillkännagav Professor Layton-utvecklarna Level-5 att de jobbade på en ny titel vid namn Time Travelers. Företaget var försiktiga med att lämna ut detaljer om titeln, och valde att inte ens avslöja vilken konsol den kommer att släppas till.

Ett Twitter-inlägg signerat Jiro Ishii, Level-5:s ansvarige för titeln, tyder dock på att mer detaljer om spelet kommer att släppas under E3-mässan nästa vecka. Ishii avslöjade att hans förberedelser för resan till Los Angeles, där mässan anordnas, var färdiga. Med tanke på att Ishii inte har besökt mässan på tio år utgår vi från att han har något att avslöja om titeln.

Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har tidigare sagt att titeln kommer att släppas till hårdvara som inte har lanserats ännu. Nintendo 3DS? Förmodligen. Med tanke på Nintendos och Level-5:s mångåriga, lukrativa samarbete skulle jag inte bli förvånad om titeln avtäcks under Nintendos presskonferens.

Rykte: Level-5 vill ge ut framtida Layton-spel utan Nintendo

Professor Layton

Den japanska spelsajten GameBusiness.jp har rapporterat att Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att de vill ge ut framtida spel i Nintendo DS-pusselserien Professor Layton utan Nintendo. Tydligen har studion etablerat kontor i USA med det som ett långsiktigt mål.

“In a previous interview with Nikkei Trendy, Level 5 president Akihiro Hino said that the US office would be around ten people, made up of staff from Japan and those hired locally,” skrev GameBusiness.jp. ”He also said that he eventually wanted to handle the publishing internally for the Professor Layton series, which is currently handled outside of Japan by Nintendo.”

Level-5 hanterar i dagsläget utgivningen av sina spel i Japan, och låter Nintendo ta hand om resterande regioner. I dagsläget har endast två av seriens spel nått västvärlden. Vi håller tummarna för ett västerländskt releasedatum för det tredje, Professor Layton and The Last Time Travel, under Nintendo E3-presskonferens den 15 juni.

Copyright © Anders NorénKontakta mig