Följ vår...

Etikett kirby’s epic yarn

Bilder: Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Bilder: Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Trailer: Kirby’s Epic Yarn (Wii)

YouTube Preview Image

Här är Nintendos gamescom 2010-lineup

gamescom

Nintendo har följt Square Enix exempel och avslöjat vilka titlar som företaget kommer att visa upp på gamescom-mässan i Köln senare den här månaden. Så gott som alla titlar som fanns på E3-mässan i Los Angeles i juni finns med på listan.

De största Wii-titlarna är The Legend of Zelda: Skyward Sword, Metroid: Other M, Wii Party, Donkey Kong Country Returns, Kirby’s Epic Yarn med flera, medan Nintendo DS-fansen bland annat kan se fram emot Golden Sun: Dark Dawn, Professor Layton and the Lost Future och Mario vs Donkey Kong Miniland Mayhem.

Nintendo 3DS omnämns dock inte. Förhoppningsvis får vi ett klargörande från Nintendo om huruvida konsolen kommer att finnas på plats eller inte inom kort. Att de inte kommer att hålla någon presskonferens vet vi dock sedan tidigare – det avslöjade företaget förra veckan.

Listan över de titlar som företaget kommer att visa upp följer.

+ Fortsätt läsa

25 miljarder yen i förlust för Nintendo under första kvartalet 2010

Nintendo har publicerat siffrorna för försäljningen under de tre månader som slutade den 30 juni, och det visar sig att företaget för första gången på flera år har gått med förlust under ett kvartal.

Försäljningen minskade med 25,6 procent jämfört med samma kvartal förra året, från 253,5 miljarder yen till 188,6 miljarder yen i år. Intäkterna minskade 42,2 procent, från 40,4 miljarder yen förra året till 23,3 miljarder yen i år.

Mest anmärkningsvärt är dock Nintendos nettoinkomst under kvartalet. Företaget gjorde en förlust på 25,2 miljarder yen, vilket kan jämföras med en vinst på 42,3 miljarder yen under samma kvartal förra året – en minskning på 60,3 procent.

Nedan följer information om företagets hårdvaru- och mjukvaruförsäljning under kvartalet.

+ Fortsätt läsa

Trailer: Kirby’s Epic Yarn (Wii)

YouTube Preview Image

Bilder: Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Kirby’s Epic Yarn tillkännagivet

Kirbys Epic Yarn

Sju års tystnad är länge nog, tycker Nintendo, och återupplivar en av företagets mest folkkära och obskyra karaktärer: i höst släpps Kirby’s Epic Yarn till Nintendo Wii.

Titeln är den första från Sora, Masahiro Sakurai nya företag. Den trailer som Nintendo presenterade på konferensen visar hur Kirby springer och hoppar fram genom ett landskap uppbyggt av tyg, garn och tråd. Mysigt och surrealistiskt på samma gång, med andra ord. Ungefär vad man kan förvänta sig av ett Kirby-spel.

Copyright © Anders NorénKontakta mig