Följ vår...

Etikett jiro ishii

Level-5 jobbar inte på Ace Attorney ändå

Igår publicerade speldesignern Jiro Ishii ett Twitter-inlägg i vilket han antydde att hans arbetsgivare, Level-5, jobbar på nästa titel i Capcoms Ace Attorney-serie. Idag tog dock Ishii tillbaka påståendet, och förklarar att det hela var ett skämt mellan honom och Square Enix Jin Fujisawa.

“A misunderstanding seems to be spreading, so let me say that I’m currently working only on Time Travelers.”

Det verkar alltså som att Capcom kommer att fortsätta utveckla spelen i Ace Attorney-serien på egen hand.

Rykte: Level-5 utvecklar nästa Ace Attorney

Jiro Ishii, nyanställd speldesigner hos japanska Level-5, har hävdat på sitt Twitter-konto att Professor Layton-studion kommer att utveckla nästa titel i Ace Attorney-serien tillsammans med Capcom.

“Huh? Oh, Gyakuten XX. I’m making it, with Mr. Takumi!”

”Gyakuten” är det japanska namnet på Ace Attorney-serien. Jag antar att han med ”Mr. Takumi” syftar på Shu Takumi, en av Capcoms mest framstående producenter och mannen bakom Ace Attorney-serien och kommande DS-titeln Ghost Trick: Phantom Detective.

Det är möjligt att Jiro Ishiis Twitter-meddelande har feltolkats, men med tanke på att Capcom-chefen Keiji Inafune nyligen sade att de har ett par samarbeten på gång med Level-5 verkar det här scenariot inte helt otroligt.

Rykte: Time Travelers avtäcks på E3 2010

Time Travelers

I april tillkännagav Professor Layton-utvecklarna Level-5 att de jobbade på en ny titel vid namn Time Travelers. Företaget var försiktiga med att lämna ut detaljer om titeln, och valde att inte ens avslöja vilken konsol den kommer att släppas till.

Ett Twitter-inlägg signerat Jiro Ishii, Level-5:s ansvarige för titeln, tyder dock på att mer detaljer om spelet kommer att släppas under E3-mässan nästa vecka. Ishii avslöjade att hans förberedelser för resan till Los Angeles, där mässan anordnas, var färdiga. Med tanke på att Ishii inte har besökt mässan på tio år utgår vi från att han har något att avslöja om titeln.

Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har tidigare sagt att titeln kommer att släppas till hårdvara som inte har lanserats ännu. Nintendo 3DS? Förmodligen. Med tanke på Nintendos och Level-5:s mångåriga, lukrativa samarbete skulle jag inte bli förvånad om titeln avtäcks under Nintendos presskonferens.

Copyright © Anders NorénKontakta mig