Följ vår...

Etikett europa

Nintendos Europa-försäljning har minskat med 34%

Det verkar som att minskad Europa-försäljning är den främsta orsaken till Nintendos minskade intäkter under räkenskapsåret 2010. Företagets försäljning i regionen föll från 0,74 miljarder yen under 2009 till 0,48 miljarder yen under 2010. Översatt till procent minskade Europa-försäljningen med 34 procent.

Försäljningen i Nordamerika och Asien minskade också, men inte med lika mycket – 19 procent i USA och endast 4 procent i Asien.

Allt sammantaget kan man konstatera att Nintendos resultat under de senaste tolv månaderna inte riktigt nådde upp till förväntningarna. Intäkterna minskade med sammanlagt 22 procent.

Nintendo DSi XL släpps i Sverige den 5 mars

Nintendo har precis tillkännagivit att Nintendo DSi XL kommer att nå Europa i färgerna vinrött och mörkbrunt den 5 mars. De har ännu inte berättat hur mycket modellen kommer att kosta.

Nintendo DSi XL:s skärmar är 4,2 tum stora, vilket är 95 procent större än dem på Nintendo DS Lite och den äldre DSi-modellen. I paketet medföljer dessutom DSiWare-titlarna Dr Kawashima’s: Little Bit of Brain Training: Arts Edition och Dictionary 6 in 1, samt Nintendo DSi Browser som låter dig utnyttja konsolens inbyggda Wi-Fi-anslutning till att surfa.

Nintendo Wii har sålts i fyra miljoner exemplar i Frankrike

Nintendo har precis tillkännagivit att det till dato har sålts över fyra miljoner exemplar av Nintendo Wii i Frankrike.

Nyheterna kommer veckan efter att Nintendo avslöjade att det sammanlagt har sålts 20 miljoner exemplar av Nintendo Wii i hela Europa sedan konsolen lanserades 2006. Ungefär samtidigt tillkännagav de att de sålde tre miljoner exemplar av konsolen i USA under december månad, vilket ledde till att företagets aktier åter började klättra uppåt.

I samband med tillkännagivandet sade Satoru Iwata, Nintendos verkställande direktör, att det nu är säkert att säga att Nintendo Wii ”has recovered from slowdown.”

Nintendo DS är den mest sålda konsolen i Europa, Nintendo Wii den snabbast säljande stationära konsolen

Nintendo DS

Nintendo har precis tillkännagivit att det nu finns 20 miljoner exemplar av Nintendo Wii och 40 miljoner exemplar av Nintendo DS i Europa, vilket gör det senare systemet till den mest sålda spelkonsolen någonsin i Europa. Då den har uppnått siffrorna på bara fem år är den dessutom den snabbast säljande konsolen i Europa genom tiderna.

Nintendo Wii har fått nöja sig med att vara den snabbast säljande stationära konsolen i Europa, men 20 miljoner exemplar på tre år är inte heller illa. Nintendo delade samtidigt med sig av försäljningssiffror för ett par aktuella titlar.

Wii Sports Resort, i vilken handkontrolltillägget Wii MotionPlus ingår, har sålts i runt fem miljoner exemplar sedan lanseringen i slutet av juli. Wii Fit och Wii Fit Plus har sålts i sammanlagt nästan tio miljoner exemplar i regionen. Nintendos kombattant i julhandeln, New Super Mario Bros. Wii, verkar också ha fallit konsumenterna på läpparna. 2,5 miljoner exemplar har sålts i Europa sedan spelet släpptes för en och en halv månad sedan.

Nintendo tar över utgivningen av Monster Hunter Tri i Europa

Capcom har precis tillkännagivit att de ”typ” kommer att lämna över utgivningen av Monster Hunter Tri i Europa till Nintendo. Capcom ger själva ut spelet i Nordamerika och Japan.

Anledningen till att vi lade in ”typ” i meningen ovan är att Capcom fortfarande rent tekniskt kommer att förbli spelets utgivare, trots att Nintendo kommer att ansvara för dess försäljning, marknadsföring och distribution. Bortsett från att vi kan räkna med mycket mer reklam för spelet här i Europa kommer konsumenterna förhoppningsvis inte påverkas av förändringarna.

Uppdaterat: Capcom har dessutom tillkännagivit ett releasedatum – releasemånad? – för spelet. Det kommer att nå svenska butikshyllor någon gång under april.

Copyright © Anders NorénKontakta mig