Följ vår...

Etikett donkey kong

Jubileumsutgåvor av Wii och DS till Europa

Nintendo DSi XL

Nintendo har tillkännagivit att de kommer att släppa speciella, begränsade utgåvor av både Nintendo DS och Wii i Europa för att fira Marios 25:e födelsedag.

Nintendo DS-paketet innehåller en röd, specialdesignad Nintendo DSi XL med Dr. Kawashimas Brain Training: Arts Edition och Dictionary 6 in 1 förinstallerade på minnet. Plattformaren New Super Mario Bros. medföljer också. Paketet börjar säljas den 22 oktober. Vi vet ännu inte hur mycket det kommer att kosta.

Nintendo Wii-paketet släpps den 29 oktober och innehåller en röd Wii-konsol, en röd Wii Remote Plus, en röd Nunchuk samt tre spel: New Super Mario Bros. Wii, Wii Sports och Virtual Console-titeln Donkey Kong. Inte heller det paketet har något pris ännu.

Rykte: Retro Studios utvecklar nytt Donkey Kong

Donkey Kong

Retro Studios har med Metroid Prime-serien visat att de kan hantera stora Nintendo-varumärken och anpassa dem för det tjugonde århundradet, och enligt IGN har företagets framgångar uppmuntrat Nintendo att ge dem tillstånd att utveckla en ny titel baserad på Donkey Kong. Mycket mer än så verkar IGN inte veta, men om det stämmer kommer vi med all säkerhet att få veta mer om det under den stundande E3-mässan i Los Angeles.

Utöver Metroid Prime: Trilogy, en kompilering av spelen i Metroid Prime-serien som släpptes förra året, har Retro Studios inte släppt något spel sedan 2007:s Metroid Prime: Corruption. Förhoppningsvis bringar Nintendos kommande E3-presskonferens klarhet i vad studion har ägnat tiden åt.

Copyright © Anders NorénKontakta mig