Följ vår...

Etikett akitoshi kawazu

Square Enix Kawazu jobbar på nytt rollspel

Final Fantasy Crystal Chronicles

Akitoshi Kawazu, producenten bakom Final Fantasy Crystal Chronicles-spelen, jobbar på ett nytt, ännu ej tillkännagivet rollspel. Det avslöjades i det senaste numret av Nintendo Power. Mer information än så hade dock Nintendo Power inte att bjuda på; de noterade bara att rollspelet ”remains a secret for now, but you can bet it won’t play things safe.”

Att projektet avslöjas i en Nintendo-tidning behöver inte nödvändigtvis betyda att det kommer att släppas till någon av Nintendos konsoler – Kawazu har också producerat spel till Xbox 360 och PlayStation 3. Då han enbart har jobbat på spel till stationära konsoler tidigare verkar det inte heller troligt att det utvecklas till Nintendo 3DS.

Square Enix: Wii 2 skulle behöva något mer än bara HD

Akitoshi Kawazu – Sitter vid autografbord

Akitoshi Kawazu, herren på bilden ovan tillika producenten för Final Fantasy: Crystal Chronicles-serien, har sagt att han tror att Nintendo Wii 2 skulle bli en tråkig konsol om högupplöst grafik var den enda nyheten.

“If the only difference really in the Wii 2 is only SD to HD, that would be quite boring. But let us both know that Nintendo was Nintendo, if they do not add an interesting little thing and we were very pleased…”

Jag tror att många spelare skulle uttrycka en annan åsikt, men på någon nivå tycker jag ändå att Kawazu har rätt. Och då Nintendo tidigare har sagt att det kommer att krävas en större incitament än HD för att de ska introducera en ny konsol är det förmodligen inte heller något vi behöver ”oroa” oss för.

Copyright © Anders NorénKontakta mig