Följ vår...

Etikett akihiro hino

Rykte: Time Travelers avtäcks på E3 2010

Time Travelers

I april tillkännagav Professor Layton-utvecklarna Level-5 att de jobbade på en ny titel vid namn Time Travelers. Företaget var försiktiga med att lämna ut detaljer om titeln, och valde att inte ens avslöja vilken konsol den kommer att släppas till.

Ett Twitter-inlägg signerat Jiro Ishii, Level-5:s ansvarige för titeln, tyder dock på att mer detaljer om spelet kommer att släppas under E3-mässan nästa vecka. Ishii avslöjade att hans förberedelser för resan till Los Angeles, där mässan anordnas, var färdiga. Med tanke på att Ishii inte har besökt mässan på tio år utgår vi från att han har något att avslöja om titeln.

Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har tidigare sagt att titeln kommer att släppas till hårdvara som inte har lanserats ännu. Nintendo 3DS? Förmodligen. Med tanke på Nintendos och Level-5:s mångåriga, lukrativa samarbete skulle jag inte bli förvånad om titeln avtäcks under Nintendos presskonferens.

Rykte: Level-5 vill ge ut framtida Layton-spel utan Nintendo

Professor Layton

Den japanska spelsajten GameBusiness.jp har rapporterat att Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att de vill ge ut framtida spel i Nintendo DS-pusselserien Professor Layton utan Nintendo. Tydligen har studion etablerat kontor i USA med det som ett långsiktigt mål.

“In a previous interview with Nikkei Trendy, Level 5 president Akihiro Hino said that the US office would be around ten people, made up of staff from Japan and those hired locally,” skrev GameBusiness.jp. ”He also said that he eventually wanted to handle the publishing internally for the Professor Layton series, which is currently handled outside of Japan by Nintendo.”

Level-5 hanterar i dagsläget utgivningen av sina spel i Japan, och låter Nintendo ta hand om resterande regioner. I dagsläget har endast två av seriens spel nått västvärlden. Vi håller tummarna för ett västerländskt releasedatum för det tredje, Professor Layton and The Last Time Travel, under Nintendo E3-presskonferens den 15 juni.

Nytt Level-5-spel kan utvecklas till 3DS

Level-5:s verkställande direktör Akihiro Hino har avslöjat att företagets senaste projekt involverar tidsresor av något slag. Avslöjandet gjordes i det senaste numret av Famitsu, och Akihiro lät oss även veta att spelets handling författas av Jiro Ishii, mannen som tidigare har skrivit handlingen för Nintendo Wii-titeln 428.

Det mest intressanta med nyheten är dock att Akihiro berättade att spelet utvecklas till ännu ej släppt hårdvara, vilket – såvida den inte utvecklas till Project Natal eller PlayStation Move – inte kan betyda mycket mer än Nintendo 3DS. Vi håller tummarna för mer information på E3 eller Tokyo Game Show.

Level-5 tillkännager fem spel nästa vecka

Professor Layton

Akihiro Hino, verkställande direktör för Professor Layton-utvecklaren Level-5, har berättat via Twitter att den japanska studion kommer att avslöja fem nya spel – ja, du läste rätt – i nästa nummer av speltidningen Famitsu, som släpps nästa vecka.

Twitter-inlägget följer, översatt från japanska genom Google Translate:

Five new projects will be announced next week in Famitsu.

Level-5 har tidigare berättat att de jobbar på otillkännagivna titlar till bland annat Nintendo Wii och PlayStation 3, och det spekuleras också i att företaget har börjat jobba på ett nytt spel i den mycket omtyckta Professor Layton-serien till Nintendo DS.

Vi uppdaterar så snart de första scannade bilderna av nästa Famitsu-nummer dyker upp på nätet, vilket bör ske inom de närmaste dagarna.

Nytt tillkännagivande från Level-5 i april

Professor Layton

Akihiro Hino, verkställande direktör för den japanska spelutvecklaren Level-5, har avslöjat via sitt Twitter-konto att en ny titel kommer att tillkännages under april.

”Once this is announced,” skrev han, ”it will become an extremely anticipated title.”

Vi vet inte vilken titel det handlar om eller till vilken plattform den kommer att släppas, men vi kan alltid hoppas att det är Nintendo Wii eller Nintendo DS som Level-5-VD:n har i åtanke. Level-5 har ju genom Professor Layton-serien goda erfarenheter med åtminstone den senare. I april får vi veta säkert.

Level-5 har ”inga planer” på att släppa Professor Layton till Wii

Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att trots Professor Layton-seriens enorma framgångar på Nintendo DS har företaget inga planer på att släppa en version till Nintendo Wii.

“This trilogy comes to a conclusion with Professor Layton and the Last Time Travel, but we will be releasing the first title of the new trilogy, Professor Layton and the Flute of Malevolent Destiny in Japan,” sade han. “We currently have no plans for a Wii release.”

Så länge vi får fler spel till Nintendo DS är åtminstone jag nöjd.

Copyright © Anders NorénKontakta mig