Följ vår...

Etikett ace attorney

Level-5 jobbar inte på Ace Attorney ändå

Igår publicerade speldesignern Jiro Ishii ett Twitter-inlägg i vilket han antydde att hans arbetsgivare, Level-5, jobbar på nästa titel i Capcoms Ace Attorney-serie. Idag tog dock Ishii tillbaka påståendet, och förklarar att det hela var ett skämt mellan honom och Square Enix Jin Fujisawa.

“A misunderstanding seems to be spreading, so let me say that I’m currently working only on Time Travelers.”

Det verkar alltså som att Capcom kommer att fortsätta utveckla spelen i Ace Attorney-serien på egen hand.

Rykte: Level-5 utvecklar nästa Ace Attorney

Jiro Ishii, nyanställd speldesigner hos japanska Level-5, har hävdat på sitt Twitter-konto att Professor Layton-studion kommer att utveckla nästa titel i Ace Attorney-serien tillsammans med Capcom.

“Huh? Oh, Gyakuten XX. I’m making it, with Mr. Takumi!”

”Gyakuten” är det japanska namnet på Ace Attorney-serien. Jag antar att han med ”Mr. Takumi” syftar på Shu Takumi, en av Capcoms mest framstående producenter och mannen bakom Ace Attorney-serien och kommande DS-titeln Ghost Trick: Phantom Detective.

Det är möjligt att Jiro Ishiis Twitter-meddelande har feltolkats, men med tanke på att Capcom-chefen Keiji Inafune nyligen sade att de har ett par samarbeten på gång med Level-5 verkar det här scenariot inte helt otroligt.

Första detaljerna om Ace Attorney Investigations 2

De första detaljerna om den nyligen avslöjade uppföljaren till Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth har nu nått allmänheten. Spelet, som heter Gyakuten Kenji 2 i Japan, saknar fortfarande ett releasedatum, men ett spelbart demo kommer att finnas tillgängligt på Tokyo Game Show 2010 nästa vecka.

Precis som i föregångaren spelar åklagaren Miles Edgeworth huvudrollen, och precis som i föregångaren kommer man att få undersöka bevisföremål och förhöra vittnen i jakt på gärningsmannen bakom en serie av brott. Ett par nya spelfunktioner kommer att introduceras, men vilka de är och hur de fungerar vet vi inte ännu.

Mer information om sådant bör dock komma efter Tokyo Game Show nästa vecka, så håll ögonen öppna.

Nytt Ace Attorney-spel utannonserat

Motohide Eshiro, producent hos Capcom och mannen bakom Ace Attorney-spelen, har tidigare uttryckt ett intresse för att återvända till den populära DS-serien efter att hans nuvarande projekt, Ghost Trick: Phantom Detective, är färdigt.

Omslaget för det senaste numret av den japanska speltidningen Famitsu har nu avslöjat att Eshiro mycket riktigt har börjat jobba på en uppföljare till det senaste spelet i Ace Attorney-serien; Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth, som släpptes i väst i början av 2010.

Vi vet just ingenting om uppföljaren i dagsläget, men det verkar troligt att det här blir spelet som tar Ace Attorney-serien till Nintendo 3DS. Förhoppningsvis får vi veta säkert inom kort.

Ace Attorney-skaparen om Nintendo 3DS

Phoenix Wright: Ace Attorney

Shu Takumi, mannen bakom Ace Attorney-serien och skaparen av den kommande Nintendo DS-titeln Ghost Trick: Phantom Detective, har sagt att det inte är omöjligt att Capcom kommer att utveckla en ny Ace Attorney-titel till Nintendo 3DS.

“It’s a little bit difficult to say,” sade Takumi om ett eventuellt Ace Attorney 3DS. ”We just saw it here; we’re not sure what we can do with [the technology] yet.”

”But certainly if the opportunity presented itself and we could make it, then it might be a really good chance for us to use that technology. But we’ll have to wait and see what the future brings.”

Takumis aktuella projekt, Ghost Trick: Phantom Detective, släpps till Nintendo DS senare i år. Capcom har tidigare avslöjat att de jobbar på både en Resident Evil-titel och ett nytt Street Fighter-spel till Nintendo 3DS.

Copyright © Anders NorénKontakta mig