Följ vår...

Epic kommer förmodligen inte att stödja 3DS

Mark Rein, chef hos Epic Games tillika mannen bakom Unreal Engine-motorn och Unreal-serien, har sagt att de förmodligen inte kommer att stödja Nintendo 3DS då hårdvaran inte är tillräckligt kraftfull.

“It’s below our [minimum specifications], from what we can tell. We don’t have a 3DS, so there’s no way for us to verify that, but everything we’ve been led to believe is that it’s below our min-spec. You couldn’t do a game that looks like [Epic Citadel] on it, for example.

Like I said, we really don’t know enough about it to make a formal comment, but I think if they considered that our engine would be good on it, they would have probably talked to us about it.”

Uttalandet kommer en smula oväntat då Cliff Bleszinski, producent för Epics Gears of War-serie, tidigare har uttryckt ett intresse för att utveckla spel till konsolen. I slutändan brukar dock beslutet om vilka konsoler ett företag ska stödja ligga hos dess högsta chef, vilket i Epics fall är Mark Rein.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig