Följ vår...

Iwata: Vi tänker stödja tredjepartsutvecklare mer med 3DS

Satoru Iwata

Något som har diskuterats utförligt i spelvärlden är hur de enda som lyckas nå några större försäljningsframgångar på Nintendos konsoler är Nintendo själva. Spel från tredjepartsutvecklare har länge haft en tendens att floppa stort.

Det här är något som Nintendo är medvetna om, och enligt Satoru Iwata, företagets verkställande direktör, tänker de ändra på den saken med släppet av Nintendo 3DS.

“We need to decrease the concern that only software from Nintendo can sell well on Nintendo platforms and third parties’ software cannot sell in the same volume,” sade han.

“For the Japanese launch of Nintendo 3DS, so that we will not make a trend similar to the one found for Wii in Japan now, we feel a need to have closer ties with our third-party developers from the beginning.

“For Nintendo 3DS, we need to tackle this issue.”

Satoru Iwata anmärkte dock också att den sammanlagda mjukvaruförsäljningen på Nintendo DS är större än på någon annan konsol genom tiderna. 200 miljoner exemplar större, för att vara exakt.

Att döma av de utgivare som utvecklar spel till Nintendo 3DS för tillfället verkar det som att konsolen kommer att ha en lineup olik någon tidigare bärbar konsol. Utöver Nintendos egna titlar jobbar Konami, Square Enix, Capcom, Sega, Ubisoft, Tecmo Koei, Namco Bandai, Electronic Arts, THQ och många andra utgivare på spel till Nintendo 3DS.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig