Följ vår...

Spector pitchade spel i Deus Ex-stil till Disney

Warren Spector, chef för Disneys Junction Point Studios, har avslöjat att innan han började jobba på kommande Epic Mickey pitchade han en Wii-titel i samma stil som den klassiska PC-titeln Deus Ex till Disney. Han anade dock redan på förhand att företaget inte skulle köpa idén.

“I remember telling my agent before the Disney meeting that I knew they’re not going to be interested in this stuff,” sade Spector.“ I went into the meeting room, pitched them my stuff, and sure enough I was right. The guys started texting in the middle of the meeting. I was convinced they were not interested.”

Det skulle dock visa sig att cheferna i själva verket skickade textmeddelanden till varandra. De hade själva tagit fram ett koncept, och var osäkra på om de skulle berätta om det för Warren Spector.

“I was standing there and they were actually texting to each other, saying ‘Should we ask him about the Mickey game?’ I really thought I was losing them. So they said to me, ‘We have a concept,’ and they were kind of embarrassed, ‘We have a concept for Mickey, we want to show you our idea.’ And they gave me this pitch.”

Resultatet av den diskussionen, Nintendo Wii-plattformaren Epic Mickey, når spelhyllorna i slutet av året. Och idén som Warren Spector pitchade till Disney? Disney äger den nu, och enligt Spector är det inte omöjligt att det blir ett spel av den förr eller senare.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig