Följ vår...

Ubisoft: DS-kollaps orsakad av piratkopiering

Alain Corre, chef hos Ubisoft, menar att ökad piratkopiering har orsakat den senaste tidens dåliga försäljning av Nintendo DS-spel. Nintendo har dock uppmärksammat problemet, berättar han, och kommer att se till att piratkopiering blir mycket svårare på företagets nästa bärbara konsol – Nintendo 3DS.

“Nintendo understands that it has lost so much money with piracy on the current DS that it is working on something to prevent that on future hardware. On the DS it was really the very first time that Nintendo software was pirated, so it took us all by surprise very quickly”, berättar Alain Corre.

”The new hardware will be less easy to exploit and copy. In the last 24 months the market for DS has collapsed for software but people are still buying the hardware.”

Nintendo 3DS förväntas släppas i västvärlden tidigt nästa år. Satoru Iwata, verkställande direktör för Nintendo, har tidigare sagt att konsolen kommer att bli mycket svårare att piratkopiera än föregångaren.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig