Följ vår...

X-COM-skaparen jobbar på 3DS-titel

Julian Gollop, mannen bakom den klassiska strategiserien X-COM, har avslöjat att han jobbar på en titel till Nintendos kommande bärbara konsol 3DS. Då spelet enligt Gollop kommer att släppas i samband med Nintendo 3DS-lanseringen bör det ha kommit en bit in i utvecklingen.

Julian Gollop var inte villig att dela med sig av särskilt många detaljer om projektet, men han avslöjade att det är ett turbaserat, taktiskt rollspel. Föga förvånande, med tanke på vilka titlar mannen har jobbat på tidigare.

”However, I am now working on a turn-based tactical RPG which will be a 3DS launch title,” sade Gollop. ”Thanks to ‘Advance Wars’, ‘Fire Emblem’ and ‘Final Fantasy Tactics’ it seems turn-based games are not totally dead – at least for Nintendo handhelds. I would also argue that Pokemon has a lot of parallels with X-Com in its game system, despite being classified as an ‘RPG’.

The core of Pokemon is a turn-based tactical battle enriched by a sophisticated higher level meta-game that allows players to experiment with many game elements and combinations of forces – and Pokemon is the second most successful game franchise in the world. If done right, would an X-Com game with a turn-based combat system be successful? Absolutely!”

Vi håller tummarna för fler detaljer och förhoppningsvis lite bilder inom kort. Julian Gollop jobbar för nuvarande hos Codo Technologies, vilkas senaste titel var Game Boy Advance-spelet Rebelstar: Tactical Command.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig