Följ vår...

Itagaki: Den japanska spelindustrin är döende

Tomonobu Itagaki, chef hos Valhalla Studios och mannen bakom Dead or Alive och Ninja Gaiden-serierna, har sagt att den japanska spelindustrin – och, till viss del, den japanska handeln i stort – är döende.

När Itagaki blev tillfrågad huruvida han höll med Capcoms Keiji Inafune om att den japanska spelindustrin är döende svarade han:

“I agree. Japan failed to import capitalism, or rather, it failed to understand the lessons of capitalism, of the free market economy. What I’m talking about isn’t just limited to the games industry. I’m talking about what has happened in Japan since the ’60s. Japan’s destiny – the destiny of this era – was already determined then.”

Itagaki verkar dock ha planer på att ändra på den japanska marknadens plats i världshandeln. När Itagaki blev tillfrågad huruvida han har planer på att ge sig in i politiken gav han följande svar:

“Yes. There have been some offers for me to become a political candidate in Japan, and we do need a strong leader.”

Valhalla Studios första spel, Devil’s Third, släpps till Xbox 360 och PlayStation 3 någon gång under inom de närmaste åren. Ett spel i Ninja Gaiden-serien är även på väg till Nintendo 3DS, men Itagaki är inte inblandad i dess utveckling.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig