Följ vår...

Capcoms vinst minskar med 90% under Q1

Capcom

Capcom har presenterat deras siffror från finanskvartalet som slutade den 30 juni, och det verkar som att det inte har varit lätt för den japanska spelbranschen under de senaste månaderna. Jämfört med förra årets resultat minskade företagets vinst med 90 procent, från 2,2 miljarder yen under förra året till 213 miljoner yen under 2010.

Försäljningen var mer eller mindre oförändrad, med en minskning på 2,4 procent till 19 miljarder yen. Capcom hävdar att de nedslående siffrorna beror på att Xbox 360- och PlayStation 3-titeln Lost Planet 2 “underperformed its projection substantially”. Spelet har hittills sålts i 0,83 miljoner exemplar i hela världen.

Tidigare idag presenterade Nintendo deras kvartalsrapport, som avslöjade att företaget har gått med förlust för första gången på flera år. Minskad försäljning av DS-hårdvara verkar vara den främsta anledningen.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig