Följ vår...

25 miljarder yen i förlust för Nintendo under första kvartalet 2010

Nintendo har publicerat siffrorna för försäljningen under de tre månader som slutade den 30 juni, och det visar sig att företaget för första gången på flera år har gått med förlust under ett kvartal.

Försäljningen minskade med 25,6 procent jämfört med samma kvartal förra året, från 253,5 miljarder yen till 188,6 miljarder yen i år. Intäkterna minskade 42,2 procent, från 40,4 miljarder yen förra året till 23,3 miljarder yen i år.

Mest anmärkningsvärt är dock Nintendos nettoinkomst under kvartalet. Företaget gjorde en förlust på 25,2 miljarder yen, vilket kan jämföras med en vinst på 42,3 miljarder yen under samma kvartal förra året – en minskning på 60,3 procent.

Nedan följer information om företagets hårdvaru- och mjukvaruförsäljning under kvartalet.

Hårdvaruförsäljning

Försäljningen av Wii-konsoler stod för Nintendos enda positiva siffror under kvartalet. 3,04 miljoner exemplar såldes, vilket är en ökning på 36,6 procent från förra årets 2,23 miljoner sålda exemplar.

Resultatet för Nintendo DS var mindre imponerande; försäljningen minskade från 5,7 miljoner exemplar förra året till 3,15 miljoner i år – en minskning på 44,7 procent.

Mjukvaruförsäljning

Mjukvaruförsäljningen för bägge konsolerna följde samma mönster. Det såldes 28,17 miljoner exemplar Wii-mjukvara under kvartalet; ett fall på 9,3 procent från förra årets 31,07 miljoner exemplar. DS-mjukvaruförsäljningen landade på 22,42 miljoner exemplar, vilket är 22,9 procent mindre än förra årets 29,09 miljoner.

Trots att mjukvaruförsäljningen föll på samtliga fronter såldes det fortfarande en hel del exemplar av Nintendos titlar. Du hittar en lista över de mest sålda nedan.

  1. Super Mario Galaxy 2 – 4,09 miljoner
  2. Wii Sports Resort – 3,02 miljoner
  3. Wii Sports – 2,73 miljoner
  4. Wii Fit Plus – 1,87 miljoner
  5. New Super Mario Bros. Wii – 1,1 miljoner

Nintendo publicerade även en uppdaterad lista med releasedatum för kommande titlar. Den enda överraskningen är att Kirby’s Epic Yarn inte kommer att släppas i Europa i höst som förväntat, utan först i början av nästa år. Nordamerika får spelet redan i oktober.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig