Följ vår...

Första detaljerna om Radiant Historia

Tidigare idag avslöjade den japanska speltidningen Famitsu Radiant Historia; ett nytt rollspel till Nintendo DS från Shin Megami Tensei-utvecklarna Atlus. Nu har Famitsus artikel översatts till engelska, och genom den har vi fått de första detaljerna om spelet.

Radiant Historia är ett turbaserat rollspel som utspelas i ökenvärlden Vancule. Man spelar som Stok, en spion hos nationen Aristel, som åläggs att infiltrera fiendelandet Granorg för att frita en infångad agent. Under uppdraget blir Stok skadad och fasttagen, och snubblar över en förmåga som låter honom resa genom tiden och till och från dimensioner parallella till vår egen. Stok måste nu rätta till misstag begågna för länge sedan för att rädda Vancule.

“This game is a collection of stories based around the concept of time travel,” förklarar Satoshi Takayashiki, spelets designer. ”When you look at something from a different point of view, everything can seem completely different.

In this way the hero learns that his bitterest of enemies was just doing what he had to, among other things, and every cast member has a deep background to back up that storytelling. You aren’t an impartial observer, either — the player’s actions have the power to dramatically change history. We’re devoting just as much care to the boundless amount of side stories as we are to the main plot, so I hope you take the time to seek them all out.”

Radiant Historia släpps den 4 november i Japan. En västerländsk release är förmodligen att vänta någon gång under nästa år.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig