Följ vår...

NPD juni 2010: Nintendos kommentar

Sent igår kväll publicerade NPD Group siffrorna för spelförsäljningen i USA under juni 2010, och nu har Nintendo kommenterat dem.

Under juni månad såldes Nintendos konsoler i sammanlagt 933 200 exemplar, vilket motsvarar 50 procent av den totala hårdvaruförsäljningen i landet under månaden. Nintendo DS toppade listan för hårdvaruförsäljningen med 510 700 sålda exemplar. Det innebär att konsolens livstidsförsäljning i USA nu ligger på ungefär 41,8 miljoner exemplar. Nintendo Wii såldes i strax över 422 000 exemplar, vilket innebär att konsolen bara har ett par hundra tusen exemplar kvar till milstolpen 30 miljoner sålda exemplar i landet.

Super Mario Galaxy 2 såldes i 548 000 exemplar i USA under månaden, vilket innebär att dess totala försäljning i landet nu uppgår till 1,1 miljoner exemplar. Sex av de tio mest sålda spelen under månaden släpptes till Nintendos konsoler: Super Mario Galaxy 2 på andra plats, New Super Mario Bros. Wii på fjärde, Just Dance på femte, Toy Story 3 på sjätte, Wii Fit Plus med balansbräda på sjunde och LEGO Harry Potter: Years 1-4 till Wii på nionde. New Super Mario Bros. Wii firade dess nionde månad på topplistan.

“Consumers continue to look to Nintendo for exceptional value and one-of-a-kind gaming experiences,” sade Nintendos Cammie Dunaway i ett uttalande. “Between games like Super Mario Galaxy 2, the pioneering motion controls of the Wii system and the portable fun of Nintendo DS systems, Nintendo offers something for everyone.”

“As we prepare to launch a remarkable lineup of new games in the second half of the year, we are grateful that consumers are supporting Nintendo consoles to continue their run as the nation’s most popular game systems.”

För alla siffror och listor från spelförsäljningen i USA under juni 2010, klicka här.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig