Följ vår...

THQ: 3DS kommer att ”combat piracy”

Ian Curran, chef för utgivning hos THQ, har sagt att Nintendo 3DS kommer att ”combat piracy”, vilket kommer att göra den mer attraktiv för tredjepartsutgivare än föregångaren Nintendo DS.

“What excites me even more [than 3DS games] is that there’s technology built in that device to really combat piracy,” sade Curran.

“The problem with the DS market in the last few years, particularly with the DS Lite, is that it’s just been attacked by piracy. It’s made it almost impossible to shift any significant volume. The DSi combated it a little bit, but the 3DS has taken that a step further.”

I april publicerade Nintendo en rapport i vilken de påstod att ökad piratkopiering är orsaken till den minskade försäljningen av mjukvara till Nintendo DS i Europa. I maj sade företagets VD att de har planer på att förhindra piratkopieringen från att sprida sig till Nintendo 3DS.

Nintendo 3DS släpps i samtliga regioner före mars 2011.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig