Följ vår...

Nintendos VD tjänar 6 milj. sek om året

Enligt en rapport från den japanska dagstidningen Asahi Shimbun tjänar Satoru Iwata, Nintendo verkställande direktör, 68 miljoner yen (sex miljoner svenska kronor) om året. Även om man räknar med Iwatas bonusar på upp till 187 miljoner yen (16,5 miljoner kronor) är det bra mycket mindre än vad Howard Stringer, VD för Sony, tjänar varje år. Hans grundlön är 816,5 miljoner yen (71,7 miljoner kronor) om året.

Tidningen avslöjade även att en grupp av sex av Nintendos styrelsemedlemmar, där Mario- och Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto ingår, tjänar sammanlagt 100 miljoner yen (8,8 miljoner kronor). Miyamoto har tidigare sagt att hans lön ligger på samma nivå som företagets producenter, då han har tackat nej till att få löneförhöjningar.

Enligt en ny japansk lag måste företag i landet avslöja vilka styrelsemedlemmar som tjänar över 100 miljoner yen om året, och hur mycket de tjänar. Stora pengar i spelbranschen.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig