Följ vår...

Nintendo 3DS grafikprocessor avslöjad

Nintendo 3DS

Nu när Nintendo har avtäckt Nintendo 3DS och avslöjat de första detaljerna om konsolen följer andra företag exempel. Digital Media Professionals har nu avslöjat att Nintendo 3DS kommer att använda deras 400 MHz PICA200-grafikprocessor. Företagets pressmeddelande finns bara i japanska än så länge, men du hittar information om grafikprocessorn nedan.

“The PICA200 scales with up to four pipelines and processes from up to four programmable vertex units. The 3D core, using their proprietary graphics technology named MAESTRO-2G, the second generation of the Maestro design, implements custom graphics algorithms as hardware for enabling a set of shading features that include per-vertex sub-surface scattering, bidirectional reflectance distribution function, cook-torrance, polygon subdivision, and soft shadowing.

Their image post-processing module, the PICA-FBM frame buffer management, can polish the image with anti-aliasing and a set of other 2D functions and can actually be licensed independently as a core for 2D-only devices. In either case, the PICA-FBM can be extended with a PICA-VG vector graphics module.”

Nintendo 3DS förväntas släppas i Japan i slutet av 2010 och nå västvärlden i början av nästa år.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig