Följ vår...

Analytiker: 3DS att kosta $249-$299

Nintendo 3DS

Analytikerfirman Lazard Capital Markets har avslöjat att de förväntar sig att Nintendo 3DS, Nintendos nästa bärbara konsol, kommer att släppas i Japan innan 2010 är över och nå den västerländska marknaden i mars 2011. De tror också att den kommer att kosta 249 till 299 dollar, vilket konverterat blir 1 900 till 2 300 kronor (moms exkluderat).

Trots det relativt höga priset förutspår de dock att konsolen kommer att bli populär. Både bland utvecklare och konsumenter.

“We have little doubt that the 3DS will prove successful for Nintendo and quite possibly third-party software publishers, as the 3D-effects will give reason for consumers to upgrade from their current devices, as well as potentially reduce the cannibalistic impact from smartphones and tablets,” skrev LCM:s analytiker Colin Sebastian.

“Our conversations with developers and publishers suggest there is broad support for the 3DS. We believe it will resonate well with consumers.”

Lazard Capital Markets hade inte lika höga tankar om Nintendo Wiis framtid. De tror att Microsofts och Sonys kommande rörelsekontroller, Microsoft Kinect och PlayStation Move, kommer att stjäla marknadsandelar från Nintendos stationära. De Wii-titlar som tillkännagavs på E3 tidigare i veckan skulle dock hålla konsolen flytande ett tag till.

Nintendo 3DS avtäcktes under Nintendos presskonferens på E3-mässan i tisdags. Konsolens releasedatum förväntas tillkännages på GamesCom-mässan i augusti eller Tokyo Game Show i september.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig