Följ vår...

3DS bör inte användas av barn under sju

Nintendo 3DS

Nintendo har rekommenderat att barn under sju års ålder inte bör använda 3D-funktionerna i Nintendo 3DS när den bärbara konsolen släpps i slutet av det här året/tidigt nästa år. Det finns rapporter som pekar på att barn under sju års ålder kan drabbas av huvudvärk och illamående om de tittar på 3D-grafik under långa perioder.

Reggie Fils-Aime, chef för Nintendo of America, förklarar.

“Nintendo 3DS has no health issues. We are working with the experts in the field, we’ve done extensive testing. We have a legacy of bringing only the best and finest products to the marketplace.”

“We will recommend that very young children not look at 3D images. That’s because, [in] young children, the muscles for the eyes are not fully formed… this is the same messaging that the industry is putting out with 3D movies, so it is a standard protocol.

Nintendo 3DS avtäcktes på företagets E3-presskonferens i tisdags, och förväntas släppas här i västvärlden innan mars 2011.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig