Följ vår...

Här är Zelda: Skyward Swords handling

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Något som Shigeru Miyamoto glömde att nämna under gårdagens E3-presskonferens var handlingen i det nya Zelda-spelet som företaget avtäckte; The Legend of Zelda: Skyward Sword. Som tur är fick han tillfälle att göra bot för sina synder under morgonens diskussionspanel på mässan.

I The Legend of Zelda: Skyward Sword är Link en ung man som föds och uppfostras i ett land ovanför molnen, kallat Skyloft. En dag avslöjar en ”incident” för Link att det finns en till värld nedanför molnen; en ond värld, styrd av onda krafter. Link blir naturligtvis nyfiken på den nya världen, och bestämmer sig för att lämna tryggheten i Skyloft.

En central del i handlingen är att Link måste resa mellan Skyloft och den vanliga världen (Hyrule?). Det är där svärdet på konceptteckningen från förra året kommer in i bilden; svärdet på bilden är Skyward Sword. Det används till att resa mellan världarna. Eiji Aonuma, spelets producent, sade även en sak om The Legend of Zelda: Skyward Sword som förutsätter att det utspelas före alla tidigare titlar i serien. Det han berättade var dock en ganska stor spoiler, så jag låter bli att vidarebefordra det.

För mer information om The Legend of Zelda: Skyward Sword, läs den här artikeln. Spelet förväntas släppas någon gång under nästa år.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig