Följ vår...

The Legend of Zelda: Skyward Sword avtäckt

YouTube Preview Image

Nintendo invigde presskonferensen på E3 ikväll genom att avtäcka The Legend of Zelda: Skyward Sword. Efter en introduktion av Shigeru Miyamoto, seriens skapare, sammanstrålade han med Nintendo of Americas Bill för att demonstrera spelet.

The Legend of Zelda: Skyward Sword är ett klassiskt Zelda-spel, men med en grafisk stil som för tankarna till Wind Waker. Man spelar som en vuxen Link. Miyamoto demonstrerade hur man håller svärdet och skölden som man skulle hålla dem i verkligheten; WiiMoten som svärd i höger hand och nunchuken som sköld i högra. Man använder styrspakarna för att styra Link.

Shigeru Miyamoto visade även upp ett brett utbud att föremål; både gamla vänner som pilbågen, slangbellan och bomben såväl som nya bekantskaper. Den flygande skalbaggen kastas iväg av spelaren och styrs genom att vrida på WiiMoten. Den kan användas till att plocka upp och släppa föremål. Piskan visades även upp, och som man kan förvänta sig används den till att attackera fiender och föremål på avstånd.

Shigeru hade vissa problem med hårdvaran under presentationen. Sektionen med pilbågen drabbades särskilt, och det var svårt att få en bild om hur precist det var. Hårdvaruproblemen berodde enligt Miyamoto på störningar från trådlösa sändningar i publiken.

Man är fortfarande i Hyrule, den spelvärld där nästan samtliga Zelda-spel har utspelats, men den Hyrule har nog aldrig sett riktigt så här bra ut. Grafiken har tagit ett stort steg framåt sedan The Legend of Zelda: Twilight Princess.

The Legend of Zelda: Skyward Sword släpps någon gång under nästa år.

Uppdaterat: För mer information om spelets handling, klicka här.

En kommentar

  1. Peter skriver:

    Jag är kär!

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig