Följ vår...

Nintendo 3DS avtäckt på E3 2010

Nintendo 3DS

Nintendo har avtäckt Nintendo 3DS, företagets nästa bärbara konsol, på deras presskonferens på E3-mässan i Los Angeles.

Nintendo 3DS har en 3,5 tums skärm högst upp, kapabel att visa upp 3D-grafik. Den nedre skärmen kommer som för föregångaren att vara en 4,3 tum stor touch screen. Konsolen kommer som DS att ha ett styrkors, men den kommer också att ha vad som ser ut att vara en liten joystick strax ovanför styrkorset. Den har även en motionsensor och en gyro sensor, två tekniker som gör att konsolen kan känna av hur man rör på konsolen.

Något som går hand i hand med Nintendo 3DS 3D-skärm är att konsolen har två kameror på utsidan, vilket gör att man kan ta 3D-bilder med konsolen och dela med sig av dem till andra användare. Man kommer även att kunna titta på 3D-filmer á la Avatar med konsolen. En film som kommer att visas med 3DS på mässgolvet är How to Train Your Dragon. De ville dock inte prata om filmmöjligheterna i detalj i dagsläget.

Mitt under presentationen presenterade Nintendo en trailer för ett Kid Icarus-spel till Nintendo 3DS vid namn Kid Icarus Uprising. Baserat på filmen som visades kommer spelet först och främst att vara en shooter, som till viss del utspelas i luften, till viss del på marknaden. Det utspelas ur ett tredjepersonsperspektiv, och sektionerna på marken påminde om Super Mario 64. Spelet ”kommer snart”.

Kid Icarus Uprising-demonstrationen gav oss även en första titt på vad Nintendo 3DS kan uppvisa rent grafiskt. Det är svårt att bedöma grafiken när den har uppskalats för en flera hundra tum stor bildskärm, men baserat på demonstrationen verkar den inte vara långt från den i Nintendo Wii. Förhoppningsvis kommer fler bilder och filmer inom kort.

Något annat som stor fokus lades på var anslutningsmöjligheter. Iwata sade att man kommer att kunna ladda ner nya uppdrag, banor och dylikt till de spel man har köpt genom konsolens 2,4 GHz Wi-Fi-anslutning, och man kommer också att kunna ansluta sig till andra spelares konsoler – även om man inte spelar samma spel. Vad man kommer att kunna använda den anslutningen till framgick dock inte.

Iwata avslutade med att visa upp en lista över vilka spelutvecklare som kommer att bidra med spel till konsolen. Du hittar ett par av dem nedan. I de fall vi känner till vad utvecklaren jobbar på står det bredvid.

  • NintendoKid Icarus Uprising
  • Nintendo – Nytt Nintendogs med katter
  • Square Enix – Nytt Kingdom Hearts
  • Activision – Nytt DJ Hero
  • Capcom – Nytt Resident Evil (”Complete original”)
  • Ubisoft – Nytt Assassin’s Creed
  • Konami – Nytt Metal Gear Solid (Hideo Kojima: ”I am experimenting”)
  • THQ – Nytt Saints Row

För en mer uttömmande lista över vilka titlar som är på väg, klicka här. Vi håller tummarna för nya bilder och filmer på Nintendo 3DS inom kort. Vi har fortfarande ingen prislapp eller releasedatum.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig