Följ vår...

Rykte: Detaljer om nya Zelda-spelet

Nya Zelda-spelet

Mängden tillkännagivanden och nya trailers är inte det enda som skjuter i taket före E3 – spelvärlden exploderar årligen av rykten veckorna före spelmässan i Los Angeles. Det senaste härstammar från Zelda Informer, som hävdar att de har fått tag på information om nästa spel i Zelda-serien.

Den ska härstamma från en översättare som ska ha hjälpt Eiji Aonuma, Nintendos VD, att förbereda ett tal inför mässan. Ha ett pepparkar nära till hands innan du börjar läsa.

 • Spelet kommer att heta The Legend of Zelda, utan undertitel.
 • Spelets handling utspelas flera hundra år före The Legend of Zelda: Ocarina of Time, och berättar hur Master Sword skapades.
 • Den älv-liknande flickan från konceptbilden är en mycket viktig karaktär i spelet. Hon heter Zordiana.
 • Hookshoten är med i spelet, och har nya funktioner. Den kommer inte omedelbart att dra spelaren till det objekt man skjuter på. Man kommer att kunna svinga sig med den, som med änterhaken från Wind Waker.
 • Ibland måste man ha ”rita” en specifik symbol med svärdet på en dörr för att öppna den.
 • Kontrollerna för pilbågen liknar dem för bågen i Wii Sports Resort.
 • Eiji Aonuma beslutade att spelet skulle ha två svårighetsgrader, trots att Shigeru Miyamoto, seriens skapare, sade nej. Normal är för nybörjare, och Hero, som saknar ”Super Guide”-system och har svårare fiender, är för mer erfarna spelare.
 • Grottan som demonstreras på scenen under presentationen (och även kommer att vara spelbar på mässan) är inte den sortens grotta vi är vana vid att se i Zelda-serien. När man tar sig ut ur och in i en grotta dyker det inte upp laddningskärmar eller dylikt – det är en mjuk transition. Grottan som kommer att finnas på E3 kommer att ha ett istema, och kommer att vara den första grottan man stöter på i spelet.

Observera att i väntan på Nintendos presskonferens, som hålls i morgon, är det här inget mer än obekräftade rykten och spekulationer. På tisdag får vi veta vad vi kan vänta oss av nästa titel i Zelda-serien.

2 kommentarer

 1. Peter skriver:

  Underbart.
  Mycket intressant.
  Jag tror mycket väl att detta kan stämma.

 2. […] år före Ocarina of Time och storyn skall handla om hur Master Sword skapades. Mer info finns på Nintendo-nyheter.se. Jag tycker att dessa rykten känns väldigt trovärdiga och det skulle mycket väl kunna […]

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig