Följ vår...

Namco-chef: Nintendos marknad har ”kollapsat”

Det är ingen hemlighet att Nintendos ekonomiska stjärna har dalat en smula på sistone. Försäljningen har minskat, men inte från bra till dålig, utan från sanslöst bra till ”bara” bra. Det är åtminstone den bild Nintendo har försökt uppmåla. Olivier Comte, chef för marknadsföring, försäljning och utgivning hos Namco Bandai, håller inte med. Marknaden har, i Comtes ord, ”kollapsat”.

Enligt Comte beror Nintendo Wii och DS-marknadens kollaps delvis på bristande kvalitet, och delvis på grund av problem med piratkopiering.

“One of the reasons the DS collapsed is piracy, it is very clear, but also it is a fantastic machine and very easy to develop for. It was possible for three kids in a garage to make a game for it,” förklarar Comte.

“DS is the most successful platform ever, but all my kids’ friends at school have a DS with an R4. They have 100 games for no money. So yes, the market has collapsed for the DS and Wii.”

I början av maj rapporterade Nintendo att företaget försäljning i Europa hade minskat med 36 procent från år till år. Det bidrog till att företagets totala omsättning under det gångna räkenskapsåret föll med nästan 20 procent.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig