Följ vår...

Rykte: Utvecklare hävdar att 3DS processor är starkare än Wii:s

IGN har publicerat en sammanfattning av vad vi vet om Nintendo 3DS, Nintendos nästa bärbara konsol, och i sammanfattningen skriver de att konsolens processor kommer att vara mycket kraftfullare än den i Nintendo Wii. Tydligen ska dess processor nästan ligga på samma nivå som dem i Xbox 360 och PlayStation 3.

Several developers that have experienced 3DS in its current form have reported, off the record, that it has processing capabilities that far exceed the Nintendo Wii and bring the device with abilities that are close to HD consoles such as PlayStation 3 and Xbox 360.

According to several developer sources, the 3DS device is not using the NVIDIA Tegra mobile chipset, a rumor that’s been floating around since 2009.

Det har florerat många rykten om 3DS de senaste veckorna, och som med de tidigare rekommenderar vi att du tar det här med en stora nypa salt. Att klämma in en processor vars styrka överträffar den i Nintendo Wii i en bärbar konsol låter inte realistiskt med dagens teknologi.

Nintendo 3DS kommer att avtäckas på Nintendos E3-presskonferens den 15 juni. Du kommer att kunna se hela konferensen på Nintendos officiella hemsida.

2 kommentarer

  1. mr_carl skriver:

    Efetrsomd et finns mobiler med kraftfullare processorer än i dagens Wii som dessutom är mindre än vad en 3DS kommer vara (antagligen) så är det inte så konstigt om 3DS´n får en mer kraftfull processor än Wii men däremot så har jag svårt att tänka mig ”samma” kraft som en ps3 eller 360 i det formatet men det ska bli oerhört intressant att se vad som kommer visas upp på E3.

  2. Anders Norén skriver:

    Ursäkta, uttryckte mig lite klumpigt. Jag menade inte att det är tekniskt omöjligt, men det skulle inte kunna göras utan stora konsekvenser för batteritid och systemstabilitet – två aspekter som Nintendo har värnat om i sina tidigare bärbara konsoler.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig