Följ vår...

Rykte: Level-5 vill ge ut framtida Layton-spel utan Nintendo

Professor Layton

Den japanska spelsajten GameBusiness.jp har rapporterat att Akihiro Hino, verkställande direktör för Level-5, har sagt att de vill ge ut framtida spel i Nintendo DS-pusselserien Professor Layton utan Nintendo. Tydligen har studion etablerat kontor i USA med det som ett långsiktigt mål.

“In a previous interview with Nikkei Trendy, Level 5 president Akihiro Hino said that the US office would be around ten people, made up of staff from Japan and those hired locally,” skrev GameBusiness.jp. ”He also said that he eventually wanted to handle the publishing internally for the Professor Layton series, which is currently handled outside of Japan by Nintendo.”

Level-5 hanterar i dagsläget utgivningen av sina spel i Japan, och låter Nintendo ta hand om resterande regioner. I dagsläget har endast två av seriens spel nått västvärlden. Vi håller tummarna för ett västerländskt releasedatum för det tredje, Professor Layton and The Last Time Travel, under Nintendo E3-presskonferens den 15 juni.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig