Följ vår...

Miyamoto: Nya Zelda visas på E3 2010

Shigeru Miyamoto har i en videointervju med en tysk spelsajt bekräftat (via Google Translate) att nästa spel i Zelda-serien kommer att visas på E3 2010-mässan i mitten av juni. Det avslöjades när han pratade om den concept-teckning som Nintendo släppte på förra årets E3.

“This image plays an important role in the plot. At E3 you will see what I mean. But honestly said you will only remember the games, such as makes the joke much. So you wait until you play it yourself.”

I november förra året sade Satoru Iwata, Nintendos verkställande direktör, att de hoppades att de skulle kunna visa det nya Zelda-spelet på E3 i mitten av nästa månad. I intervjun med den tyska spelsajten diskuterade Shigeru Miyamoto även hur det nya spelet kommer att vara annorlunda jämfört med tidigare titlar i serien.

“For us, two things are important: to meet expectations and to surprise people. How we do it this time, I will not reveal. Normally, we create the video sequences, and these sequences are expanded. But this time we started with the game structure. And then with the video sequences. So this time it was reversed.

Therefore, we have had little so far from the game to show. But will publish a lot close to the game’s completion. For us, it is important to the to optimize gameplay and make the controls easier. We do our best to make the controls player friendly, since ‘Zelda’ has become complicated.”

Förra veckan avslöjade Sony, av alla företag, att Nintendos presskonferens på E3 kommer att hållas tidigt på morgonen på mässans första dag; den 15 juni. Översatt till vår tidszon blir det någon timme innan 19:15. Med avtäckandena av både det nya Zelda-spelet och av Nintendo 3DS ser det ut att bli en konferens att minnas.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig